Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Dobd el az agyad: megtartotta idei első ülését a Korrupcióellenes Munkacsoport

Március közepéig jelentést kell adniuk a tavalyi korrupciós helyzetről.

Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én. Fotó: MTI/Beliczay László

A Korrupcióellenes Munkacsoport idei első ülésén az állami szervek és a civil szektor delegáltjai elfogadták a testület ügyrendjét, és kijelölték a 2022-es éves jelentés előkészítéséért felelős öt almunkacsoportot – közölte az Integritás Hatóság az MTI-vel szerdán.

Ismertették: a tavaly felállított hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport az ügyrend elfogadása mellett befogadta a civil szereplők részéről érkezett javaslatok jelentős hányadát, valamint kijelölték azt az öt almunkacsoportot, amelyek az ülések között folyamatosan dolgoznak. Ezekben az adott terület nem kormányzati és civil szakértői vesznek részt.

A közleményben idézték Biró Ferencet, az Integritás Hatóság és egyben a Korrupcióellenes Munkacsoport elnökét, aki az ülés után elmondta: konszenzussal kialakították a működés kereteit, tisztázták az összes ügyrendi kérdést, eljött az ideje az érdemi munkavégzésnek.

A közlemény szerint az Integritási Hatóságnak március 15-ig kell elfogadnia a 2022-es jelentést.

„Annak ellenére, hogy a rövid működés okán a feladatellátáshoz és az antikorrupciós tevékenységek nyomon követéséhez szükséges adatokhoz történő hozzáférés módja még nem körvonalazódott, bizakodásra ad okot, hogy az állami szervek képviselői is kifejezték ezirányú együttműködési szándékukat. A rendelkezésre álló hat hétben a soron következő mérföldkő teljesítéséhez a tagok és a meghívottak konstruktív együttműködése elengedhetetlen”

– hangsúlyozta Várady Szilvia, a Korrupcióellenes Munkacsoport alelnöke a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat

Benyújtotta a PedoFidesz az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot