Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Kiderült: a fideszesek kevésbé félnek anyagi helyzetük romlásától 2023-ban

Az összes megkérdezett 41%-a ugyanakkor egyesre értékelte a kormány eddigi válságkezelését.

Kiderült: a fideszesek kevésbé félnek anyagi helyzetük romlásától 2023-ban

A magyar társadalom 39 százaléka, ezen belül a kedvezőtlen jövedelmi helyzetűek több mint fele anyagi helyzetének romlására számít 2023-ban, 22 százalék viszont nem számít változásra, 9 százalék pedig javulásban bízik – olvasható az IDEA Intézet friss közvélemény-kutatásában.

A felmérés rámutat, hogy a nélkülözésben élők körében 59 százalék, míg „a jövedelmükből éppen hogy megélők” körében 50 százalék a jövőre romló anyagi körülményekkel számolók aránya. Az előnyös anyagi helyzetű válaszadóknak viszont csak a 25 százaléka számít rosszabbodásra, 52 százalékuk stagnálásra számít.

Érdekesség, hogy a kutatás szerint a Fidesz-szavazók az átlagnál optimistábbak:

62 százalékuk szerint a következő 12 hónapban stagnálni (43%) vagy javulni (19%) fog az anyagi helyzetük, és az Orbán-hívők mindössze 16%-a pesszimista.

Ellenzéki oldalon a válaszadók 62 százaléka készül negatív változásra, és 16 százalék bízik csak abban, hogy 2023-ban nem változik az anyagi helyzetük, míg javulást 4 százalék vár.

Az ismeretlen pártpreferenciájúak 34 százaléka számít anyagi helyzetük romlására jövőre, 2 százalék a javulást, 8 százalék a stagnálást várja.

Az IDEA felméréséből az is kiderült, hogy a válaszadók 16 százaléka tart attól, hogy fél éven belül elveszíti állását. Itt is markáns eltérés mutatkozik kormánypárti és ellenzéki válaszadók véleménye között. A fideszesek 84 százaléka nem félti az állását, míg ez az arány ellenzéki oldalon csak 54 százalék, 30 százalékuk szerint pedig biztosra vehető, hogy hónapokon belül nem lesz munkájuk.

A közvélemény-kutatás során egy ötös skálán lehetett értékelni az Orbán-kormány eddigi válságkezelését. A megkérdezettek 41 százaléka csak egy pontot adott erre, 4-es, 5-ös osztályzatot csak a válaszadók 27 százalékától kapott a kormány.

Győzike elfoglalta Brüsszelt, az Európai Parlamentből jelentkezett be Orbán Viktor talpnyalója

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért

A Pedofidesz új kommunikációs igazgatója szerint „erős közösségként” készülnek a közelgő választásra

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik