Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Orbán Viktor: a jóisten majd eldönti, meddig folytathatom

Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A politika nem olyan, mint a foci, itt nem lehet tudni, hogy meddig bírja az ember, érezheti úgy, hogy hirtelen száz évet öregedett, de ezt majd a jóisten eldönti

válaszolta a Telex kérdésére Orbán Viktor szerdán, rendhagyó Kormányinfó keretében, ahol két órán keresztül faggathatta a sajtó.

Orbán szerint a 2022-es év volt a legnehezebb Magyarország számára a rendszerváltás óta, az ország azonban rendkívüli teljesítményt nyújtott. Szerinte az áprilisi választás szabadságharc volt, meg kellett védeni Magyarország függetlenségét. Rendkívüli teljesítménynek nevezte, hogy Magyarország kimaradt az orosz-ukrán háborúból, ahogy a migráció elleni fellépést is, és hogy az EU részéről tapasztalt „hungarofóbiát”.

„Ha valaki sztrájkol, az törvényes dolog, aki csak beüzen, hogy ma nem dolgozik, az törvénytelen”

– magyarázta a Gulyás Gergellyel és Kovács Zoltánnal szegélyezett Orbán, amikor a pedagógustüntetésekről, tanári engedetlenségről kérdezték. Hangsúlyozta, mindenkinek be kell tartani a törvényeket, valamint szerinte nem lehet egyenlőségjelet tenni az ő 2007-es kordonbontásuk és a közé, amit a pedagógusok tesznek. A béremelést ő is szükségesnek látja, ezt szerinte az EU-s pénzek gyorsítani tudják. Azt is elárulta, bízik abban, hogy Pintér Sándor vezetésével, tárgyalások útján sikerült megoldani az oktatásban kialakult helyzetet.

Odaszúrt a Magyar Tudományos Akadémiának, mondván, olyat még nem látott, hogy nyílt törvénysértésre buzdít egy ilyen szervezet. Mint ismert, az MTA kiadott egy állásfoglalást, mely szerint vissza kell venni az iskoláikba a sztrájk miatt kirúgott pedagógusokat.

Senki bőrszínével nincsen problémája, azzal nem ért egyet, ha valaki alacsonyabb rangúnak ítél meg egy közösséget annak homogenitása miatt, magasabb rangúnak, ha heterogén

– reagált Orbán, amikor Németh Szilárd Facebook-posztjáról kérdezték, amelyben a Fidesz-alelnök „fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok” sorral örült Argentína vébégyőzelmének, kiverve ezzel a biztosítékot Argentína magyarországi nagyköveténél is.

A sajtótájékoztatón többek között kiderült még, hogy

  • Orbán nem tervez 2023-ban Kijevbe látogatni;
  • nem támogatja a forint árfolyamának rögzítését az euró árfolyamához;
  • megkísérlik a babaváró hitel fenntartását;
  • döntenek arról, hogy a fiataloknak 25 éves korig járó szja-mentességet 30 évre emeljék a gyereket vállaló nők számára;
  • Magyarországnak szüksége lesz nemzetközi hitelfelvételre, de nem IMF-hitel formájában.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró