Rendkívüli: Orbán Viktor szerdán magyar újságírók előtt méltóztatik majd megjelenni

Ritkán tapasztalt bátor tettre szánta el magát.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. január 10-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. január 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor lesz a szerdai Kormányinfó vendége, értékeli az elmúlt évet, stratégiai képet vázol fel a Magyarország előtt álló kihívásokról, majd a hazai és külföldi újságírók kérdéseire válaszol – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda meghívójából kiderül, a Kormányinfó délelőtt 10 órakor kezdődik a Karmelita kolostorban, és azon részt vesz Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is.

Emlékezetes, Orbán Viktor év végi vagy év eleji nemzetközi sajtótájékoztatója 2019 óta immár hagyományos kegygyakorlássá vált, máskor ugyanis a bátor „utcai harcos” rendszerint sértődötten semmibe veszi a kormánytól független sajtót, és kizárólag a rogáni propagandisták szólíthatják meg, előre lediktált kérdéseikkel.

Kapcsolódó hírek