Visszaszólt Németh Szilárd rasszista dumájára Argentína magyarországi nagykövete

A Fidesz rezsieszének a vb-győztesről is a „fehér, keresztény” felsőbbrendűség jutott eszébe.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 9-én.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 9-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

„Az argentin válogatott, ahogyan az argentin emberek, a mesztic Amerika értékeit képviselik, és elutasítanak mindenféle faji, vallási, nemi és társadalmi diszkriminációt”

így reagált a Telexnek Hernán María Patiño Mayer, Argentína magyarországi nagykövete, akit Németh Szilárd vasárnapi, a francia-argentin vb-döntő után írott posztja kapcsán kérdezett a lap.

A Fidesz alelnöke szerint ugyanis Messiék győzelmével „fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok” (jelentsen bármit is különösen az „európai” Argentína esetében, mely ország Dél-Amerikában található).

Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok.⚽️ Hajrá, Argentína! 🇦🇷grafika: M4 Sport

Posted by Németh Szilárd on Sunday, December 18, 2022

Hernán María Patiño Mayer utóbb elhatárolódott az Argentínának tulajdonított jelzőktől. A cikk szerint ő a „mesztic Amerika” értékeit vallja magáénak. (A mesztic az a népcsoport, amely az őslakos indiánok és a fehér bevándorlók keveredéséből alakult ki.) Emlékezetes, idén nyáron Orbán Viktor is bőszen kevertfajúzott Tusnádfürdőn, mondván, a magyarok nem olyanok, és nem is akarnak olyanok lenni.

Németh Szilárd posztja egyébként, melyhez tömegével érkeztek a rosszalló kommentek, még mindig elérhető.

Kapcsolódó hírek