„A szankciós infláció miatt” meghosszabbította a kormány az élelmiszerárstopot, amit még a szankciók előtt vezetett be

Április 30-ig lehet tovább falni a cukrot csirkefarháttal.

Varga Judit igazságügyi miniszter luxusórában mutatja, hogy a húspultban található az ársapkás hús.
Varga Judit igazságügyi miniszter luxusórában mutatja, hogy a húspultban található az ársapkás hús. Fotó: Facebook/Varga Judit

A kormány április 30-ig meghosszabbította az élelmiszerárstopot – jelentette be az Agrárminisztérium kedd este.

A tárca közleményében idézte Nagy István minisztert, aki úgy fogalmazott: az elhúzódó ukrajnai háború és az elhibázott brüsszeli intézkedések következtében kialakult szankciós infláció miatt a kormány meghosszabbította jövő április végéig az élelmiszerárstopot.

Azt az élelmiszerárstopot, amit még jóval a háború kitörése előtt vezetett be a kormány, vagyis nem igazán világos, hogy hogyan függ össze a „szankciós inflációval” (ami szintén nem szankciós, mert az is már az év elején csúcsra járt).

A tárcavezető mindenesetre azt hazudta kiemelte, hogy „az elhibázott brüsszeli szankciók miatt” egész Európában történelmi magasságba emelkedtek az energiaárak és ezáltal az élelmiszerárak is, az életbe lépett olajszankciók pedig csak még tovább súlyosbították a helyzetet. A kormány továbbra is elkötelezett a családok támogatása mellett, ezért fenntartja az élelmiszerárstopot – tartalmazza a közlemény.

Kapcsolódó hírek