Ettől falnak megy Виктор Орбан: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján tartott közös sajtótájékoztatón 2022. november 24-én.
Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján tartott közös sajtótájékoztatón 2022. november 24-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Brüsszeli közleményében Ursula von der Leyen arról tájékoztatott, hogy az újabb uniós szankciók – amelyek immár a kilencedik csomagot alkotják – legalább kétszáz személyre és szervezetre terjednek majd ki, három további orosz bankot céloznak meg, korlátozzák Oroszország hozzáférését a külföldi gyártású drónokhoz, exportellenőrzéseket vezetnek be a kettős felhasználású, azaz a polgári mellett a katonai célokra is használható termékekre, valamint az orosz energia- és bányászati szektort érintik.

„Kiállunk Ukrajna mellett, és mindent megteszünk, hogy Oroszország megfizessen kegyetlenségéért”

– fogalmazott a brüsszeli EU-testület elnöke, majd hozzátette: az unió korábban bevezetett nyolc szankciós csomagja már „kemény” hatást ért el.

Hogy Виктор Орбан Putyin-barát magyar kormányfő, illetve az oroszpárti lakájmédiája már ma este, vagy csak holnap reggel veri földhöz magát az újabb szankciók hírére, azt csak megtippelni lehet: valószínűleg azonnal és teljes erőből.

Kapcsolódó hírek