Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Belföld

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Bulvár

Karsai Dániel orális szexes poszttal reagált a bukott megafonos „kapja be” üzenetére

Ettől falnak megy Виктор Орбан: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján tartott közös sajtótájékoztatón 2022. november 24-én.
Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján tartott közös sajtótájékoztatón 2022. november 24-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Brüsszeli közleményében Ursula von der Leyen arról tájékoztatott, hogy az újabb uniós szankciók – amelyek immár a kilencedik csomagot alkotják – legalább kétszáz személyre és szervezetre terjednek majd ki, három további orosz bankot céloznak meg, korlátozzák Oroszország hozzáférését a külföldi gyártású drónokhoz, exportellenőrzéseket vezetnek be a kettős felhasználású, azaz a polgári mellett a katonai célokra is használható termékekre, valamint az orosz energia- és bányászati szektort érintik.

„Kiállunk Ukrajna mellett, és mindent megteszünk, hogy Oroszország megfizessen kegyetlenségéért”

– fogalmazott a brüsszeli EU-testület elnöke, majd hozzátette: az unió korábban bevezetett nyolc szankciós csomagja már „kemény” hatást ért el.

Hogy Виктор Орбан Putyin-barát magyar kormányfő, illetve az oroszpárti lakájmédiája már ma este, vagy csak holnap reggel veri földhöz magát az újabb szankciók hírére, azt csak megtippelni lehet: valószínűleg azonnal és teljes erőből.

Ez is érdekelhet: Öt éve megölte, elásta, majd tavaly kiásta, zsákba tette, és felvitte a padlásra élettársát egy férfi a Baranya megyei Bostán, most fogták el

Kapcsolódó hírek

Gyurcsány azzal fenyeget, hogy a folytatják

Enyhítették a rendőrt megharapó püspökladányi férfi ítéletét másodfokon

Megszólalt Orbán Viktor főnöke a háborúról

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Ruszkibérenc magyar külügyér az orosz hekkertámadást bizonyító iratokról: „Nem foglalkozom vele, hát nem veszik észre?!”

Terrortámadás történt Moszkva közelében, sok a halott

Választás előtt még hazarendelik Szijjártó Pétert, Szentpétervárra utazik csütörtökön

Elsöprő fölénnyel nyerte meg az elnökválasztást Putyin: egyelőre szerény 87,34 százalékot írt be magának

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!