Oktatás

Nyugállományú rendőr vezérezredes: januártól tovább emelkedik a pedagógusok bére

Időjárás

Akár 20 centi hó is hullhat a folytatásban, itt a pontos térkép

Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

„Az idősödő autokrata egyre idegesebb” – Pénzbüntetésre ítélte Kövér László Hadházy Ákost

Két szavazáson sem vett részt a független képviselő, noha korábban ez még nem volt probléma.

RövidenRöviden
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én.
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Kövér László önkényesen nem fogadta el az igazolásomat és 950 ezer forintra büntetett. Az ok: októberben nem vettem részt két szavazáson, a két napon, két óra alatt összesen 39-szer nem nyomtam meg egy gombot”

– olvasható Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfői Facebook-posztjában.

A politikus hangsúlyozta, az említett időben is dolgozott, melyet a szabályoknak megfelelően le is igazolt: „az egyik napon többek között az egykor szebb napokat látott kékestetői intézményben EU-s pénzekből árnyékba tett napelem parkot néztem meg, a másikon pedig azt, ahogyan a Nemzeti Bank luxusnyaralójában „véletlenül” Matolcsy György fiától vették a bútort”.

Kövér László önkényesen nem fogadta el az igazolásomat és 950 ezer forintra büntetett. Az ok: októberben nem vettem…

Posted by Hadházy Ákos on Sunday, December 4, 2022

Hadházy rámutatott, 2018 és 2022 között is gyakran hiányzott parlamenti szavazásokról. Véleménye szerint ugyanis sokkal hasznosabb dolgokra lehet fordítani az időt a gombnyomogatásnál, mely szerinte jelen állapotok tükrében a parlamentáris demokrácia eljátszása a Fidesz kedvéért.

„Úgy látszik, Kövért egyre jobban zavarja, hogy újra és újra emlékeztetem őt, hogy egy tisztességtelen választáson létrejött parlament szemétdombján kakaskodik. Úgy tűnik, az idősödő autokrata egyre idegesebb: az elmúlt négy évben mindig elfogadta az igazolásomat, most viszont önkényesen megtagadta azt”

– véli Hadházy Ákos, megjegyezve: a büntetést már le is vonták a fizetéséből. Egyúttal kéri, hogy aki támogatni tudja, tegye meg a posztjában feltüntetett számlaszámon.

Ezek is érdekelhetnek

Újabb lélegeztetőgépekre írt ki gyanús tendert a Magyar Honvédség, miközben 16 ezer gép rohad a raktárban

Elzavarták a biztonságiak a pórnépet a miniszternek és főispánnak fenntartott székekről a szekszárdi szüreti fesztiválon

Kövér László miskakancsónak öltözött az idei Polgári Pikniken

Százból csak 6 fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon

Kövér László: idegen jövő fenyegeti Európát

A ruszkibérenc magyar kormányfő azt követeli, vegyék le az ukrán csatlakozás témáját a jövő heti EU-csúcs napirendjéről