DK: a kormány egy kérdőívvel próbálja a tanárok ellen hergelni a szülőket

Résztvevők a Diákok a tanárokért Facebook-csoport Visszavágó - El a kezekkel a tanárainktól! elnevezésű demonstrációján a Belügyminisztérium Széchenyi István téri épületénél 2022. október 14-én.
Résztvevők a Diákok a tanárokért Facebook-csoport Visszavágó - El a kezekkel a tanárainktól! elnevezésű demonstrációján a Belügyminisztérium Széchenyi István téri épületénél 2022. október 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Morálisan vállalhatatlan, hogy a kormány egy kérdőívvel próbálja a tanárok ellen hergelni a szülőket – mondta pénteki, online sajtótájékoztatóján a DK szóvivője.

Barkóczi Balázs közölte, több szülőtől is azt a tájékoztatást kapták, hogy

egy kérdőív várta őket a Kréta rendszerben, amit „nemes egyszerűséggel csak szülői elégedettségi felmérésnek neveznek”.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: az utolsó kérdés egyértelművé teszi a kérdőív szándékát. Ez a kérdés úgy hangzik: „Kérjük jelölje, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba” – emelte ki.

A képviselő szerint a kormány ezzel a próbálkozással nemcsak a tanárok ellen akarja hangolni a szülőket, hanem a saját gyermekeik érdekei ellen szeretné őket felhasználni.

Nemcsak a kérdőívet kellene visszavonni, hanem vissza kellene venni a kirúgott tanárokat, biztosítani nekik a sztrájkjogot és 45 százalékkal megemelni az alapilletményüket – jelentette ki Barkóczi Balázs.

Kapcsolódó hírek