Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Kibertámadás érte az Európai Parlamentet

Kibertámadás érte az Európai Parlament honlapját, egy Moszkva-barát csoport jelentekezett az akció elkövetőjeként – írta Roberta Metsola, a Strasbourgban éppen plenáris ülést tartó uniós parlament elnöke szerdai Twitter üzenetében.

Az elnök hozzátette: mindez azután történt, hogy az Európai Parlament Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának nyilvánította.

„Informatikai szakértőink visszaverték a támadást és megvédik rendszereinket. A válaszom a támadóknak: dicsőség Ukrajnának”

– írta a máltai politikus.

https://twitter.com/EP_President/status/1595443471518777345

Jaume Duch, az EP szóvivője azt írta, az EP honlapját túlterheléses támadás érte, amelynek az volt a célja, hogy nagy mennyiségű külső forgalmat kényszerítsen a honlap szerverére, megzavarva ezzel a hálózatot. Parlamenti források szerint az akció a közelmúlt legkifinomultabb támadása volt az intézmény ellen.

Az Európai Parlament képviselői a kora délutáni órákban szavaztak Oroszország terrorizmust támogató államnak nyilvánításáról, a nap folyamán a testület honlapja csak korlátozott mértékben volt látogatható.