Kezdődik: már korlátozzák egy CBA üzletben a vásárolható tojásmennyiséget

Nagy István agrárminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő vásárol a hazai előállítású termékek népszerűsítését célzó Válaszd a hazait! kampányról tartott sajtótájékoztatójuk helyszínén, a fővárosi Corvin Plaza bevásárlóközpontban található CBA Príma üzletben 2020. szeptember 3-án.
Nagy István agrárminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő vásárol a hazai előállítású termékek népszerűsítését célzó Válaszd a hazait! kampányról tartott sajtótájékoztatójuk helyszínén, a fővárosi Corvin Plaza bevásárlóközpontban található CBA Príma üzletben 2020. szeptember 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„A hatósági áras tojásokból maximum vásárolható mennyiség: 30 db. 10 db-os tojásból 3 doboz! 6 db-os tojásból 5 doboz”

– ez a felirat szerepel a tojásoknál egy CBA Príma üzletben a Diétás Magyar Múzsa pénteken posztolt fotója szerint.

A Telex megkeresésére Fodor András, a CBA kommunikációs igazgatója azt monda: a mennyiségi korlátozás üzletenként nem egységes, mivel franchise-rendszerben üzemelnek – az ilyen döntések meghozatala egyéni szinten történik az éppen aktuális helyzet mérlegelése után.

Mint ismert, a kormány a tojást és a krumplit is hatósági árassá tette, azok árszínvonalát a 2022. szeptember 30-i szinten rögzítette, kiegészítve velük a már korábban ársapkásított kristálycukor, búzafinomliszt, étolaj, sertéscomb, csirkemell, tej és csirkefarhát sorozatot.

A szeptemberi árak visszaállítására november 14-ig kaptak időt az üzletek.

Kapcsolódó hírek