Rétvári bejelentette: megerősítjük a határkerítést, hogy megvédjük Európát

„Azért egyre magasabb a határt védő kerítés, hogy Európán belül ne legyen belső határellenőrzés.”

Orbán Viktor miniszterelnök felmászik egy határőr-bódéba a szerb-magyar határon Tompánál 2018. március 16-án. A tákolmányról azt mondta, „ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné”.
Orbán Viktor miniszterelnök felmászik egy határőr-bódéba a szerb-magyar határon Tompánál 2018. március 16-án. A tákolmányról azt mondta, „ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné”. Részlet az Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videóból.

Megerősítik a határ védő kerítést a szerb-magyar szakaszon, és noha „Magyarország ezzel Európát védi”, a kerítésépítés 600 milliárd forintos költségét nem téríti meg az Európai Unió – méltatlankodott Rétvári Bence, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Röszkén.

A kerítés, amely a magyar kormány értelmezése szerint egész Európát védi.

A kerítés, amely a magyar kormány értelmezése szerint egész Európát védi.

A politikus a határzárnál tartott sajtótájékoztatóján azt mondta,

azért egyre magasabb a határt védő kerítés, hogy Európán belül ne legyen belső határellenőrzés!

Ha itt nem lenne határvédelem, Európa számtalan országában belső határellenőrzést vezetnének be, ami nemcsak utazási kényelmetlenséget jelentene, de az európai gazdaság számára is visszalépést okozna.

A magyar-szerb határon Európa és az európai emberek biztonságát védik, ennek ellenére az Európai Unió az ehhez kapcsolódó költségek 2 százalékát sem fizette ki Magyarország számára. Jelen pillanatban Magyarország nettó befizetője az uniónak, mivel minden befizetési kötelezettségét teljesíti, ugyanakkor az EU különböző eljárásokat indítva akadályozza, hogy a nekünk járó forrásokat megkapjuk – hergelt ezúttal is az államtitkár az unió ellen, amely nélkül valószínűleg már nemhogy az EU, hanem a világ egyik legelszegényedettebb országa is lennénk.

Kapcsolódó hírek