Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Szabadult a börtönből, másnap megölt két embert egy férfi Újszegeden, most állt bíróság elé

A rendőröknek azzal magyarázta tettét, hogy vissza akar kerülni a börtönbe.

Szabadult a börtönből, másnap megölt két embert egy férfi Újszegeden, most állt bíróság elé

Szabadulását követő napon ölte meg brutálisan két áldozatát tavaly év elején a csongrád-csanádi megyeszékhelyen egy férfi, akinek tárgyalása hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken. A korábban többször büntetett férfit különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A vádirat szerint a két sértett és harmadik társuk Újszegeden, egy kis erdőben alakított ki fából és fóliából lakóhelyiséget. A vádlott alkalmi ismerősük volt, néha a sértettek engedélyével ott tartózkodhatott, de ott nem aludhatott. A vádlott kihasználva az egyik sértett távollétét, beköltözött lakrészébe, és néhány napot ott töltött. A visszatérő sértett ezt észrevette, és elzavarta a vádlottat.

A vádlott tavaly január 6-án már sötétedés után tért vissza az erdőbe, a külön helyiségben alvó áldozatokat előbb egy 50 centis, fanyelű bozótvágókéssel többször fejbe ütötte, majd elvágta a torkukat. A férfi távozott a helyszínről. A rendőrök – az akkor érvényben lévő kijárási korlátozás miatt – a városban igazoltatták, s miközben átvizsgálták, apróbb vércseppeket vettek észre a ruháján. A vádlott maga közölte velük, hogy megölt két embert.

A helyszínre visszatérve azt mondta a rendőröknek, álmában végzett az első áldozattal, és ha a harmadik férfi is ott lett volna, őt is megöli.

Tettét a járőröknek azzal magyarázta, hogy vissza akar kerülni a börtönbe.

A férfi néhány részletet leszámítva elismerte a terhére rótt bűncselekményeket, de azt állította, az áldozatok nem aludtak, amikor a holmijáért visszatért a kalyibához. Az erősebb testalkatú áldozattal össze is vitatkozott, s miután az magához vette bozótvágókését, védekezésül ütötte meg, elvette tőle a machetét, többször fejbe verte, majd egy csontozókéssel elvágta a torkát. Ekkor vette észre a bejáratnál a másik ott lakó, beteges, nehezen mozgó férfit, aki visszament a lakrészébe. A vádlott úgy fogalmazott, úgy érezte, nem maradhat tanúja a történteteknek, ezért utánament, s bár úgy látta, a férfi kezeit összekulcsolva imádkozik, őt is többször megütötte, majd elvágta a torkát. Az áldozatok nyakának átvágását azzal indokolta a vádlott a bíróság előtt, nem akarta, hogy tovább szenvedjenek.

A főügyészség vádiratában a férfival szemben tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A per szakértők meghallgatásával folytatódik.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz