Orbán Viktor bejelentette: dühösek vagyunk

Ki ne lenne az, ha megszavazná azokat a szankciókat, melyekről utólag már úgy tudja: nem is akarta?

Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án.
Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Morcos Facebook-posztban ostorozta az Oroszország elleni uniós szankciókat Orbán Viktor, újfent amellett ágálva, hogy a szankciók (melyeket egyébként ő is megszavazott) Európának is óriási károkat okoznak.

A bevezetett szankciók Európának is óriási károkat okoznak. Sőt, a háború óta, tehát fél év alatt Oroszország 158…

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, September 27, 2022

A miniszterelnök szerint Oroszország a megemelt energiaexportból a háború óta 158 milliárd euró bevételre tett, ami Oroszországnak a 2021-es év teljes exportbevétele, ebből 85 milliárdot EU-s országok fizettek ki.

„Nyugodtan kimondhatjuk: a szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre. Ez a fegyver visszafelé sült el, a szankciókkal Európa lábon lőtte önmagát”

– magyarázta Orbán, hozzátéve, nem látszik a háború vége, az energiaárak pedig az egekben.

„Európában egyre több a dühös ember. Mi tagadás, mi is azok vagyunk. A brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni. Ez felelőtlenség! A magas energiaszámlákra pedig azt válaszolni, hogy küldjük őket Moszkvába, bántó és sértő nyegleség. Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek egymás után váltják le a szankciókat támogató országok kormányait”

– zárult a poszt.

Kapcsolódó hírek