Orbán: a magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Amelyekről a kormány és a sajtója hetek óta harsogja, hogy mennyire rosszak.

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án.
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az Oroszországgal szembeni szankciókról – magyarázta Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben a legújabb agymosó „nemzeti konzultációra” utalva.

A kormányfő úgy cinikuskodott: az unió gyakran az európai értékek megsértésével vádolja Magyarországot, miközben a legfőbb európai érték a demokrácia! A szankciókat azonban nem demokratikusan fogadták el, hanem brüsszeli bürokraták és az európai elitek döntöttek róluk (majd a magyar miniszterelnök is megszavazta – a szerk.).

Annak ellenére nem kérdezték meg az embereket, hogy azok árát az európai polgárok fizetik meg – hergelt Orbán Viktor, hozzátéve: a kabinet egy nemzeti konzultáció keretében vár választ arra az emberektől, egyetértenek-e a szankciókkal és támogatnak-e újabbakat.

Orbán Viktor a szankciókról úgy fogalmazott: „ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed”. Az európai emberek szegényebbek lettek miattuk, míg Oroszország nem esett térdre, a háború vége még nem látható.

Kapcsolódó hírek