Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Novák Katalin már az amerikai-mexikói határnál bóklászik

Tájékozódott az amerikai migrációs helyzetről.

Az amerikai-mexikói határon álló falnál az amerikai migrációs helyzetről is tájékozódott Novák Katalin Egyesült Államokbeli látogatásának harmadik napján – olvasható az MTI hírében.

A fideszes köztársasági elnöknek a határfalnál az amerikai vám- és határőrség helyi ügynöke adott tájékoztatást a jelenlegi migrációs tapasztalatokról. Az államfő érdeklődésére a határőr állítólag elmondta, hogy az elmúlt években egyre növekvő migrációs nyomással szembesülnek, főként Texasban, de a fal ellenére Kaliforniában is többen próbálkoznak. Hozzátette, hogy számukra a nemzetbiztonság fenntartása az elsődleges, de jelenleg erőforráshiánnyal és főként létszámhiánnyal küzdenek.

Kivételes pillanat! 40 év után van ismét magyar elnöke az ENSZ Közgyűlésének. Megtiszteltetés és felelősség, hogy a…

Posted by Novák Katalin on Wednesday, September 21, 2022

Novák Katalin Egyesült Államokbeli látogatásának hivatalos programjai hétvégén Los Angeles-ben folytatódnak, ahol a többi között

  • egyetemen tart előadást a magyar családtámogatás lépéseinek tapasztalatairól,
  • találkozik a nyugati parton élő magyar tudósokkal, helyi zsidó közösségi vezetőkkel,
  • majd vasárnap részt vesz a református magyar közösség családi napján is.

Kaliforniából az államfő az Egyesült Államok közép-nyugati államaiba utazik, ahol előadást tart, és szintén találkozik a helyi magyarok szervezeteinek képviselőivel.

Az államfő Egyesült Államokbeli hivatalos látogatásának első két napját New Yorkban töltötte, ahol felszólalt az ENSZ Közgyűlésén, részt vett az ENSZ női állam- és kormányfőknek szervezett fórumán, tárgyalt António Guterres ENSZ főtitkárral, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójával, valamint megbeszélést folytatott Ronald Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével, és több más nemzetközi, amerikai zsidó szervezet vezetőjével.