Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Novák Katalin tornacipős főparancsnok Koszovóba látogatott, és megmondta a magyar katonáknak, hogy a magyar emberek büszkék rájuk

Valamint, hogy Ukrajnában háború dúl.

Novák Katalin köztársasági elnök (k) a NATO koszovói missziójában (KFOR) szolgáló magyar katonáknál tett látogatásán a Novo Selo-i táborban 2022. szeptember 13-án.
Novák Katalin köztársasági elnök (k) a NATO koszovói missziójában (KFOR) szolgáló magyar katonáknál tett látogatásán a Novo Selo-i táborban 2022. szeptember 13-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására, elismeréssel szólnak a szolgálatukról – traktálta Novák Katalin kedden Koszovóban a KFOR-misszió tagjait.

A nemrég még popsitörlővel ablakpucolást imitáló bárgyú köztársasági elnökünk, egyszersmind a Magyar Honvédség főparancsnoka a Novo Selo-i tábor állománygyűlésén szerepelt, arról tájékoztatva az ottaniakat: Magyarországon közismert, hogy Koszovóban magyar katonák szolgálnak, s ennek nagy otthon a támogatottsága!

A köztársasági elnök köszönetet mondott Kajári Ferenc vezérőrnagynak, a KFOR-misszió magyar parancsnokának is.

Novák Katalin fontos látogatása ezzel nem ért véget. Ahogy az MTI fogalmaz, „emlékeztetett”, hogy Ukrajnában háború dúl, amelyet Európa minden országa szeretett volna elkerülni! Magyarország a béke oldalán áll – mondta fel az aktuális egybites kormányzati szlogent, úgy elemezve a helyzetet: a Nyugat-Balkáni térség stabilitásának megbillenése hatással lehet Európára is.

Mint fölfedte, nemcsak a háború megvívása nehéz, hanem a béke megteremtése és megőrzése is! Elismeréssel szólt a katonák erejéről, amely szükséges ahhoz, hogy meg tudják védeni hazájukat és a békét.

Novák Katalin ezután feleségként és anyaként is szólt a katonákhoz, arról magyarázva: átérzi, hogy milyen nehéz lehet távol lenni a családtól, egyben a családoknak is megköszönte az ezzel járó áldozatot.

A magyar köztársasági elnök az állománygyűlés végén ajándékot adott át a szolgálatot teljesítő katonáknak.

Függöny.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz