Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Belföld

Orbánnak eldurrant az agya a Parlamentben, saját magukat buktatta le

Novák Katalin tornacipős főparancsnok Koszovóba látogatott, és megmondta a magyar katonáknak, hogy a magyar emberek büszkék rájuk

Valamint, hogy Ukrajnában háború dúl.

RövidenRöviden
Novák Katalin köztársasági elnök (k) a NATO koszovói missziójában (KFOR) szolgáló magyar katonáknál tett látogatásán a Novo Selo-i táborban 2022. szeptember 13-án.
Novák Katalin köztársasági elnök (k) a NATO koszovói missziójában (KFOR) szolgáló magyar katonáknál tett látogatásán a Novo Selo-i táborban 2022. szeptember 13-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására, elismeréssel szólnak a szolgálatukról – traktálta Novák Katalin kedden Koszovóban a KFOR-misszió tagjait.

A nemrég még popsitörlővel ablakpucolást imitáló bárgyú köztársasági elnökünk, egyszersmind a Magyar Honvédség főparancsnoka a Novo Selo-i tábor állománygyűlésén szerepelt, arról tájékoztatva az ottaniakat: Magyarországon közismert, hogy Koszovóban magyar katonák szolgálnak, s ennek nagy otthon a támogatottsága!

A köztársasági elnök köszönetet mondott Kajári Ferenc vezérőrnagynak, a KFOR-misszió magyar parancsnokának is.

Novák Katalin fontos látogatása ezzel nem ért véget. Ahogy az MTI fogalmaz, „emlékeztetett”, hogy Ukrajnában háború dúl, amelyet Európa minden országa szeretett volna elkerülni! Magyarország a béke oldalán áll – mondta fel az aktuális egybites kormányzati szlogent, úgy elemezve a helyzetet: a Nyugat-Balkáni térség stabilitásának megbillenése hatással lehet Európára is.

Mint fölfedte, nemcsak a háború megvívása nehéz, hanem a béke megteremtése és megőrzése is! Elismeréssel szólt a katonák erejéről, amely szükséges ahhoz, hogy meg tudják védeni hazájukat és a békét.

Novák Katalin ezután feleségként és anyaként is szólt a katonákhoz, arról magyarázva: átérzi, hogy milyen nehéz lehet távol lenni a családtól, egyben a családoknak is megköszönte az ezzel járó áldozatot.

A magyar köztársasági elnök az állománygyűlés végén ajándékot adott át a szolgálatot teljesítő katonáknak.

Függöny.

Felborult egy katonai utánfutós terepjáró az M5-ös autópályán

Második világháborús repeszlőszert találtak az FKF szemétégetőjének salakterében

Novák Katalin fizetése 5,2 millió forintra emelkedett, és ezért pontosan annyit kell dolgoznia, mint amennyit államfői munkássága ért: nagy büdös semmit

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében