Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Deutsch Tamás: a magyar baloldal az európai embereket sújtó brüsszeli szankciók mellett áll

A Fidesz EP-képviselője már ott tart, hogy a szankciókat az európai emberek ellen hozták.

Deutsch Tamás: a magyar baloldal az európai embereket sújtó brüsszeli szankciók mellett áll
Fotó: fidesz-eu.hu

A magyar baloldal teljes mellszélességgel a magyar és európai embereket sújtó brüsszeli szankciók mellett áll

– magyarázta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában, meglehetősen sajátosan értelmezve, hogy azok a bizonyos „brüsszeli szankciók” valójában Oroszország ellen irányulnak, nem a „magyar és az európai emberek” ellen, és bár kétségtelenül van másodlagos hatás, ezt az egészet úgy hívják, hogy áldozatvállalás, „valamit, valamiért” (Ukrajnáért, Putyin inváziója ellenében).

A fideszes azt is írta, Ujhelyi István szocialista politikus azzal, hogy hazugságnak nevezte: az európai szankciók rosszak lennének, tagadja a valóságot!

Deutsch szerint ugyanis a szankciók nyári elfogadásakor az Európai Bizottság Oroszország térdre kényszerítését ígérte. Azt ígérte, hogy a szankciók Oroszországnak lesznek húsba vágóak, nem az európai embereknek. Azt ígérte, hogy a szankciók elhozzák a háború végét. Ehhez képest a szankciók bevezetése óta az infláció vágtat (nem, nem azóta, már januárban 15 éves rekordon volt az infláció Magyarországon – a szerk.), az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig gazdagabb – hergelt Deutsch Tamás, ezúttal sem felfedve, hogy akkor mégis mi lenne jobb megoldás a szankcióknál (azon kívül persze, hogy lökje csak oda Ukrajnát a világ Putyinnak – ahogy az oroszbarát fideszesek a háború kitörése óta sunyin célozgatnak rá –, aztán legyünk már túl az egészen).