Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

A Fidesz EP-képviselője úgy tudja, a magyar baloldal miatt nem jönnek az EU-források

Ahelyett, hogy kiállna a baloldal a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók érdekeiért – mondta.

Gál Kinga, a Fidesz Európai Parlament képviselője.
Gál Kinga, a Fidesz Európai Parlament képviselője. Fotó: Facebook/Gál Kinga

Mai hír volt, hogy információk szerint minden eddiginél több pénzt tartana vissza az Európai Bizottság, amíg nem lesz rá valami garancia, hogy nem Orbán kleptokráciája és környezete gazdagszik tovább a magyar embereket megillető pénzből.

Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, európai parlamenti képviselője már meg is fejtette a dolgot: a magyar baloldal, miután negyedszerre veszített választást Magyarországon, most azt mondja, hogy vegyék el Magyarországtól az európai uniós forrásokat – magyarázta szerdán Strasbourgban.

A fideszes nő az EP plenáris ülésének az unió alapját képező értékek Magyarország általi súlyos megsértésének egyértelmű kockázata címmel rendezett vitája után tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Magyarország egy évtizede „újra meg újra ilyen viták elé van citálva” az EP-ben.

„Hívták Tavares-jelentésnek, aztán az alaptalan Sargentini-jelentés emelte a tétet azzal, hogy hetes cikkes eljárást indítványozott, és most ott vagyunk, hogy már az uniós források elvételét kezdeményezik” – méltatlankodott.

Az EP-képviselő úgy magyarázta: a baloldal megrendelésére, függetlennek kikiáltott NGO-k és szakértők véleményét, aktív közreműködését kihasználva „megint látunk egy ilyen valótlan vádiratot”!

Szavai szerint a kedvezőtlen európai helyzet közepette a magyar baloldal – miután negyedszerre veszített választást Magyarországon

– ahelyett, hogy kiállna a magyar emberek mellett, a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók érdekeiért –,

most azt mondja (nem mond ilyet – a szerk.), hogy vegyék el Magyarországtól az uniós forrásokat.

Miközben az Európai Bizottság és a magyar kormány között folyik egy konstruktív tárgyalás, „itt megbélyegzés, uszítás, problémakeltés zajlik” – magyarázta. Újabb diktátumot akarnak elfogadni csütörtökön, de „köszönjük szépen, nem kérünk ebből” – játszotta a sértődöttet a néhány év alatt Mészáros Lőrinc gázszerelőből dollármilliárdost csináló Fidesz EP-képviselője.