Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Kövér: Tapasztalatainkat tudjuk felajánlani a „szakadék szélére szorított Európának”

Úgy tudja, az Európai Unió már most vesztes, bármi is lesz az orosz invázió eredménye.

RövidenRöviden
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a piliscsabai Nemzeti összetartozás műegyüttesének utolsó darabjának, az erdélyi összetört harangokból újraöntött nemzeti összetartozás harangjának avató ünnepségén 2022. szeptember 11-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a piliscsabai Nemzeti összetartozás műegyüttesének utolsó darabjának, az erdélyi összetört harangokból újraöntött nemzeti összetartozás harangjának avató ünnepségén 2022. szeptember 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A XX. században „sziklafal és szakadék közé szorított” magyarság a saját tapasztalatait tudja felajánlani a XXI. században szakadék szélére szorított Európának – magyarázta Kövér László vasárnap a Pest megyei Piliscsabán.

A Házmester a Nemzeti összetartozás harangjának avatási ünnepségén azt fejtegette: az ezeréves Magyarország az elmúlt száz esztendőben teljesítményével és eredményével ismét bebizonyította, hogy a történelemben és a politikában a szakadékok fölött tornyosuló sziklafalak soha nem megmászhatatlanok, és hogy a magyarság egy évszázad alatt „megmászta a maga sziklafalát”, azaz sikerült elkerülnie a sorsot, amit ellenfelei szántak neki.

Ezzel szemben Kövér szerint ma, az ukrajnai háború kitörését politikailag megakadályozni nem tudó, a békét diplomáciailag helyreállítani képtelen és – külső nyomásra – a legalapvetőbb gazdasági érdekei ellen cselekvő Európai Unió

már most vesztesnek minősül attól függetlenül, hogy a háborús frontokon melyik közvetlen hadviselő fél hirdeti majd ki magát győztesnek.

Állította, Európán kívüli érdekcsoportok és magánhatalmak az Európai Uniót egészében és minden uniós tagállamot külön-külön katonai kiszolgáltatottságra, politikai alávetettségre, gazdasági és energetikai életképtelenségre, pénzügyi eladósításra, kifosztásra és társadalmi szétzilálásra szánnak.

Fel akarják számolni az európai nemzetek önazonosságát, keresztény hitét és megtartó közösségeit, hogy ellenállás nélkül manipulálhassák, kisajátíthassák, végső soron pedig felszámolhassák demokratikus államaikat és gyarmatosíthassák Európát – riogatott az egész munkásságát a „valakitől rettegésnek” szentelő Kövér László, megnyugtatva ugyanakkor Európát: „a magyarokra mindig számíthatnak Kárpát-medencei szomszédaink és minden európai nemzet”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Kövér László a közösségi emlékezet fontosságát méltatta, miközben éppen kitörölni igyekeznek a közösség emlékezetéből a bűneiket

Kremlinológia Novák lemondása után: mit üzen Kövér László arcszőrzete?

Kövér László nem engedte, hogy a politizáló papokról kérdezzék Semjén Zsoltot a parlamentben

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány