Kövér László úgy tudja, csak a konzervatívok teremthetik meg a biztonságos élet feltételeit

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az emberek többsége biztonságos életre vágyik és ennek a biztonságnak a feltételeit „csak mi, konzervatívok teremthetjük és őrizhetjük meg” – magyarázta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Trump-rajongó Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary 2022 elnevezésű konferencián pénteken Budapesten.

A házelnök úgy mesélte:

„politikai ellenfeleink világszerte azt hazudják az embereknek, hogy Isten, haza és család nélkül könnyebb élni; nekünk, konzervatívoknak világszerte azt az igazságot kell elmondanunk az embereknek, hogy Istennel, hazában és családban biztonságosabb élni”.

Az Országház első számú csendőre szerint három dologra van szükség a konzervatív nyugati politikában,

  • „hűségre az elveinkhez és azokhoz a választópolgárokhoz, akik bíznak bennünk”,
  • politikai cselekvőképességre,
  • valamint az amerikai és az európai konzervatív erők akcióegységére!

Ha ezen feltételek bármelyike hiányzik, a nyugati konzervativizmus a jövőben tartósan nem tudja politikai többségre váltani az érték alapon és erkölcsi alapon még mindig fennálló társadalmi többséget – mondta.

Kapcsolódó hírek