Hollik úgy tudja, kérdéseket vet fel a baloldal amerikai kampánytámogatása

Mibű tellett ekkora ellenzéki bukásra, mibű?

Hollik István KDNP-s képviselő napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én.
Hollik István KDNP-s képviselő napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Több kérdést is felvet az, hogy a baloldal több százmillió forintot kapott a kampányára egy olyan amerikai szervezettől, amely Soros Györgyhöz köthető – magyarázta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki videónyilatkozatában.

A lárma előzménye, hogy a napokban Márki-Zay Péter, az „összefogott ellenzék” elbukott miniszterelnök-jelöltje egy podcastban – tovább csillogtatva legendás önsorsrontó kommunikációs képességét – azzal dicsekedett, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom több száz milliós támogatást kapott az Egyesült Államokból.

Hollik ezt értelmezte most úgy, hogy „a baloldal” több százmillió forintot kapott külföldről a kampányára egy olyan amerikai szervezettől, amely Soros Györgyhöz köthető. Amellett, hogy ezzel egyértelműen kijátszotta a kampányra vonatkozó jogszabályokat a baloldal, az ügy számos kérdést felvet – értékelt.

Kiemelte: „talán az egyik legfontosabb” kérdés, hogy ezért a több százmillió forintért „Soros György mit kért cserébe”. Senki nem gondolja komolyan, hogy több százmillió forintot az üzletember „csak úgy odaadott a baloldal számára” – lamentált.

Hollik István közölte: Soros György támogatja a háborút és az európai szankciókat, ezért adódik a kérdés, köze van-e Soros György kampánytámogatásának ahhoz, hogy „a Márki-Zay Péter- és Gyurcsány Ferenc-féle baloldal” egyértelműen háborúpárti és szankciókat támogató álláspontot képvisel mind a mai napig.

„Elvárjuk, hogy a kapitány és a főnök, azaz Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc” válaszoljon ezekre a kérdésekre – jelentette ki a politikus.

Kapcsolódó hírek