Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Mégis van pénz az oktatásban: magyar kormányzati támogatásából 16 iskolabusz jár a Felvidéken

RövidenRöviden
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Rákóczi Szövetség iskolabusz-átadó ünnepségén Szigetszentmiklóson 2022. augusztus 31-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Rákóczi Szövetség iskolabusz-átadó ünnepségén Szigetszentmiklóson 2022. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Miközben az anyaországban, az anyaországi adófizetők pénzéből fenntartott (fenn nem tartott) oktatásban a megdrágított rezsiköltségek miatt kollégiumok kényszerülnek bezárásra, addig a külhoni szavazók lekenyerezésére továbbra is jut pénz: szeptembertől magyar kormányzati támogatásából 16 iskolabusz – öt 23 személyes és tizenegy 9 személyes segíti a gyerekek iskolába járást a Felvidéken – újságolta el szerdán Gulyás Gergely Szigetszentmiklóson.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Rákóczi Szövetség „ünnepélyes iskolabusz-átadó ünnepségén” elmondta: a felvidéki szórványban olyan iskolabuszhálózat kezdi meg működését szeptember elsejétől, amely megkönnyíti a magyar gyerekek magyar iskolákba járását!

Az iskolabuszok bevezetésének hírére harmadával megnőtt – 200-ról 266-ra – a magyar iskolába íratott gyerekek száma – magyarázta. Az iskolabuszprogram ezért mintaprogram is, mert ha ennek hatására többen lesznek, akik megőrzik a nyelvünket, akkor többen lesznek azok is, akik megőrzik a kultúránkat – tette hozzá.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Gulyás Gergelyt kiverték a betegágyából is, hogy videóra mondja: „sok hűhó semmiért” az ügyészségi iratok megmásítása

Gulyás Gergely szerint „családi vita”, hogy Rogán Antalék kihúzatták magukat ügyészségi nyomozati iratokból

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter