Őrizetbe vettek két embert a budapesti Ferenc körúton meghalt férfi ügyében

Társaikat még keresik.

Rendőrautók és mentőautó a IX. kerületi Ferenc körúton egy férfi holttesténél 2022. augusztus 26-án. Egy utcán heverő, életjeleket nem mutató emberről érkezett bejelentés koraeste a IX. kerületi Ferenc körútról, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoz.
Rendőrautók és mentőautó a IX. kerületi Ferenc körúton egy férfi holttesténél 2022. augusztus 26-án. Egy utcán heverő, életjeleket nem mutató emberről érkezett bejelentés koraeste a IX. kerületi Ferenc körútról, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoz. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Őrizetbe vett a rendőrség egy 34 éves és egy 40 éves férfit a Ferenc körúton meghalt férfi ügyében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap azt írta: embercsempészek hagyhatták sorsára a menekültet, aki furgonjukban lett rosszul péntek este. Az ügyben a rendőrség két eljárást indított segítségnyújtás elmulasztása, illetve embercsempészés miatt, a most őrizetbe vett két férfit utóbbival gyanúsítják. A közlemény arra is kitér, hogy társaikat még keresik.

Mint péntek éjjel mi is beszámoltunk róla, egy utcán heverő, életjeleket nem mutató emberről érkezett bejelentés a IX. kerületi Ferenc körútról. A rendőrség akkori közlése szerint a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni a férfit, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A helyszíni szemle első adatai nem utaltak idegenkezűségre.

Kapcsolódó hírek