Bűnügy

Újságírókat akart simogatni K. Endre idegen akcentussal beszélő „testőre”

Bűnügy

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Bűnügy

Magyar Péter üzent a rendőrségnek és kiadta az őt megkereső újságíró nevét

Kiosztotta a kormányt a Jobbik: ez a tudás- és értelmiségellenes politika újabb csúcspontja

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Jobbik felszólította a kormányt, hogy biztosítsa a köz- és felősoktatás zavartalan működését: Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy sokasodnak az oktatásban a válságjelek.

Nemsokára a szülők, a gyermekek és a fiatalok is szembesülhetnek azzal, hogy a fűtési szezonban át kell térniük az online oktatásra, mert a fideszes hatalom nem biztosítja az iskolák fűtési költségeit.

A fideszes kormány biztosítsa a köz- és felsőoktatás szénszünet nélküli zavartalanságát!

Posted by Jobbik-Konzervatívok on Thursday, August 25, 2022

Ugyancsak veszélyezteti az oktatást a vészes tanárhiány, emellett a pedagógus-szakszervezetek bejelentették, hogy szeptemberben folytatják „jogos és törvényes sztrájkjukat”, hogy megkapják a megérdemelt, a Jobbik által hosszú ideje követelt béremelést.

Brenner Koloman kitért arra: pártja „álságosnak és cinikusnak” tartja a Fidesz érvelését, hogy vagy az európai uniós források elmaradása miatt, vagy most éppen a Vodafone megvásárlása miatt nem jut pénz a pedagógusokra és az oktatásra.

Értékválasztás, hogy mire jut a költségvetésből – hangoztatta, hozzátéve: a Jobbik mindig azon a véleményen volt, hogy a bruttó hazai össztermék 6, a jelenlegihez hasonló válságos időszakokban 7-8 százalékát kell oktatásra költenie a költségvetésnek.

A Jobbik felszólítja a kormányt, azonnal csoportosítson át az idei költségvetésből az oktatásra, hogy biztosítsa azt a tanévkezdést, amelyet a szülők, a gyerekek, a fiatalok és a pedagógustársadalom megérdemel, és a jövő évi büdzsében is hajtson végre ennek megfelelő módosításokat – mondta az ellenzéki politikus.

Kitért az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőinek elbocsátására is, amely szerinte a tudás- és értelmiségellenes politika újabb csúcspontja. Jelezte, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaként csatlakozik azon tagtársaihoz, akik szerint Palkovics László technológiai és ipari miniszter méltatlanná vált az akadémiai tagságra.

Brenner Koloman szólt arról is, „szegénységi bizonyítvány és beismerő vallomás”, hogy a kormány „elengedte” a nyelvvizsgakritériumot az egyetemi világba történő belépéshez. Ezzel beismerte, a nyelvtanárok erőfeszítései ellenére a magyar közoktatás nem tudja biztosítani, hogy azok a tehetséges, de kevésbé tehetős családból származó fiatalok, akiknek nincs pénzük magántanárra, le tudják tenni a nyelvvizsgát.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

A Jobbik is lemondásra szólította fel a pedofilpárti Novák Katalint

Orbán napjai meg vannak számlálva: szövetségre lépett a Jobbik és a Független Kisgazdapárt

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Orbán bejelentette, hogy fel akar lázadni