Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Rétvári: nemcsak Magyarország, hanem más országok határait is védik a magyar rendőrök

Rendőrök teljesítenek járőrszolgálatot a műszaki határzárnál, Tompa határában 2019. december 31-én szilveszterkor. Az ország déli részén két éve elkészült határzárat folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzik rendőrök és katonák.
Rendőrök teljesítenek járőrszolgálatot a műszaki határzárnál, Tompa határában 2019. december 31-én szilveszterkor. Az ország déli részén két éve elkészült határzárat folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzik rendőrök és katonák. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Büszkék lehetünk arra, hogy nemcsak Magyarország, hanem más országok határainak védelmében is hatékony segítséget jelentenek a magyar rendőrök – magyarázta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

Rétvári Bence a Készenléti Rendőrség objektumában búcsúztatta az Észak-Macedóniába induló 76. magyar rendőri kontingens tagjait, hangsúlyozva, hogy ők nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió számára is fontos misszióban vesznek rész!

Arról beszélt, hogy az illegális bevándorlás mértéke az elmúlt években is fokozódott: állítása szerint idén több mint 150 ezren próbálták átlépni illegálisan a magyar határt, míg tavaly időarányosan 61 ezren. Az embercsempészet is egyre kiterjedtebbé vált, a magyar börtönökben már több mint ezer embercsempész tölti büntetését, vagyis a rabok között több mint 10 százalékos az arányuk – emelte ki.

Mindezek miatt is fontos, hogy megkezdődött a határvadászok toborzása és már több száz ember kiképzése is – jegyezte meg.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat