Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Rétvári: nemcsak Magyarország, hanem más országok határait is védik a magyar rendőrök

Rendőrök teljesítenek járőrszolgálatot a műszaki határzárnál, Tompa határában 2019. december 31-én szilveszterkor. Az ország déli részén két éve elkészült határzárat folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzik rendőrök és katonák.
Rendőrök teljesítenek járőrszolgálatot a műszaki határzárnál, Tompa határában 2019. december 31-én szilveszterkor. Az ország déli részén két éve elkészült határzárat folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzik rendőrök és katonák. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Büszkék lehetünk arra, hogy nemcsak Magyarország, hanem más országok határainak védelmében is hatékony segítséget jelentenek a magyar rendőrök – magyarázta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

Rétvári Bence a Készenléti Rendőrség objektumában búcsúztatta az Észak-Macedóniába induló 76. magyar rendőri kontingens tagjait, hangsúlyozva, hogy ők nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió számára is fontos misszióban vesznek rész!

Arról beszélt, hogy az illegális bevándorlás mértéke az elmúlt években is fokozódott: állítása szerint idén több mint 150 ezren próbálták átlépni illegálisan a magyar határt, míg tavaly időarányosan 61 ezren. Az embercsempészet is egyre kiterjedtebbé vált, a magyar börtönökben már több mint ezer embercsempész tölti büntetését, vagyis a rabok között több mint 10 százalékos az arányuk – emelte ki.

Mindezek miatt is fontos, hogy megkezdődött a határvadászok toborzása és már több száz ember kiképzése is – jegyezte meg.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten