Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Kínos bukás a kormány határvadászképzése, kiderült, hányan jelentkeztek eddig

Rendőrök az alegységügyeleten a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály III. XXI. Határvadász Bevetési Osztály állományának elhelyezéséül szolgáló új épület átadásán Miskolcon 2019. május 16-án.
Rendőrök az alegységügyeleten a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály III. XXI. Határvadász Bevetési Osztály állományának elhelyezéséül szolgáló új épület átadásán Miskolcon 2019. május 16-án. Fotó: MTI/Vajda János

Hiába ünnepli a propaganda a kormány lakossági hobbináci képzését, a most nyilvánosságra került adatok szerint alig 700-an jelentkeztek határvadásznak, noha korábban az Országos Rendőr-főkapitányság is azt kamukázta, hogy van az hatezer is.

Csakhogy, mint a Telex friss cikkéből kiderül, az ORFK az érdeklődők számára gondolhatott akkor, ami valóban ezres nagyságrendű, ám ebből csak a töredéke adta be aztán ténylegesen is a jelentkezését.

„A szerződéses határvadászképzésről a 2022. július 15. és a 2022. augusztus 8. közötti időszakban 10 352 fő érdeklődött (telefonon, emailen, személyesen és egyéb formában) a Rendőrségen” – írta a lapnak az ORFK, elárulva: ugyanezen időszak alatt 724-en juttatták el a jelentkezési lapjukat a rendőrségre, és „az alkalmassági vizsgálaton augusztus 8-ig 644 jelentkező alkalmassági szűrése folyamatosan történik”.

Vagyis több mint tízezer érdeklődőből 644 fő jutott el addig, hogy ténylegesen a képzést megelőző felvételit letegye.

Emlékezetes, Orbán Viktor júliusban ismét azzal riogatott, hogy több százezer illegális migráns kelhet útra Magyarország és Európa felé, ezért úgy tervezte, hogy első lépésben 2200 határvadászt képeznek ki és állítanak szolgálatba, majd a számukat később 4000-re növelik.

Kapcsolódó friss hírek