Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Bődületes pénzekkel tömi az állam az egyházakat

Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke (j) megöleli Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét a Közgyűlésen a püspökszentelő istentiszteleten pünkösdhétfőn a nagykőrösi református templomban 2021. május 24-én.
Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke (j) megöleli Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét a Közgyűlésen a püspökszentelő istentiszteleten pünkösdhétfőn a nagykőrösi református templomban 2021. május 24-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Magyarországon az állam és az egyházak együttműködésének eredménye nemcsak a statisztikai számokban, hanem a mindennapokban is tapasztalható – magyarázta Kövér László vasárnap a Zala megyei Pákán.

Az Országgyűlés elnöke a Szent Péter és Pál apostolok plébánia Szent Pio közösségi házának bővítés utáni megszentelése alkalmából elkotyogta, hogy

az elmúlt 12 évben az állam több mint 1267,5 milliárd forint támogatást biztosított az egyházaknak, ebből 814,5 milliárd forintot a katolikusoknak.

Ugyanezen idő alatt Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein 216 milliárd forintot meghaladó magyar kormányzati támogatással több mint 3000 templom újult meg és közel 200 új templom épült, ezek közel kétharmada katolikus.

Ezekben az években 1500 – több mint fele részben katolikus – egyházi közösségi teret újítottak fel, vagy építettek ki 50 milliárd forintot meghaladó kormányzati támogatással – büszkélkedett a házmester.