Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Semjén szerint a kereszténység meglenne Európa nélkül, de Európa nem létezhet a kereszténység nélkül

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke (b) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott pódiumbeszélgetésen az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke (b) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott pódiumbeszélgetésen az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

A kereszténység létezhetne Európa nélkül, de Európa nem létezhet a kereszténység nélkül – hirdette ki Semjén Zsolt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadásában Tusnádfürdőn pénteken,

semmivel sem alátámasztva állítását, hogy ugyan miért ne létezhetne, pláne anélkül az ereszcsatornán közlekedő, közpénz-tolvaj, hazudozó kereszténység nélkül, amit a kormány ma annak nevez.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Kereszténység a nyugati világban című panelbeszélgetésen magyarázott arról, hogy a kereszténység szerinte megkerülhetetlen építőköve az európai civilizációnak, csakúgy, mint a görög kultúra, a római jog, a zsidó etika és teológia, vagy a germán államszervezés, de ezekből az építőkövekből éppen a kereszténység építette fel az európai civilizáció „katedrálisát”!

A kormánypárti politikus szerint a nyugati világ mainstream ideológiája ezt a feltevést nem fogadja el és azon igyekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, a vallást pedig „szabadidős magántevékenységgé” formálja.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz