Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Baleset

Mi történt? Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Semjén szerint a kereszténység meglenne Európa nélkül, de Európa nem létezhet a kereszténység nélkül

RövidenRöviden
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke (b) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott pódiumbeszélgetésen az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke (b) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott pódiumbeszélgetésen az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

A kereszténység létezhetne Európa nélkül, de Európa nem létezhet a kereszténység nélkül – hirdette ki Semjén Zsolt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadásában Tusnádfürdőn pénteken,

semmivel sem alátámasztva állítását, hogy ugyan miért ne létezhetne, pláne anélkül az ereszcsatornán közlekedő, közpénz-tolvaj, hazudozó kereszténység nélkül, amit a kormány ma annak nevez.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Kereszténység a nyugati világban című panelbeszélgetésen magyarázott arról, hogy a kereszténység szerinte megkerülhetetlen építőköve az európai civilizációnak, csakúgy, mint a görög kultúra, a római jog, a zsidó etika és teológia, vagy a germán államszervezés, de ezekből az építőkövekből éppen a kereszténység építette fel az európai civilizáció „katedrálisát”!

A kormánypárti politikus szerint a nyugati világ mainstream ideológiája ezt a feltevést nem fogadja el és azon igyekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, a vallást pedig „szabadidős magántevékenységgé” formálja.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Tolvajnak nevezte Lölőt a Fidesz kedvenc dokumentumfilmese Tusványoson, majd kínos magyarázkodásba kezdett

Meghalt Alekszej Navalnij, Putyin legfőbb bírálója

Ez lehetett a legnagyobb hazugság Orbán Viktor tusványosi beszédében

Épül már a béke: Magyarországra érkezett I. Bartholomaiosz pátriárka

Novák Katalin Katarban lófrál, miközben idehaza a szélnek eresztett pedofilpártolója miatt áll a bál

Kövér László nem engedte, hogy a politizáló papokról kérdezzék Semjén Zsoltot a parlamentben