Semjén szerint a kereszténység meglenne Európa nélkül, de Európa nem létezhet a kereszténység nélkül

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke (b) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott pódiumbeszélgetésen az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke (b) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott pódiumbeszélgetésen az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

A kereszténység létezhetne Európa nélkül, de Európa nem létezhet a kereszténység nélkül – hirdette ki Semjén Zsolt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadásában Tusnádfürdőn pénteken,

semmivel sem alátámasztva állítását, hogy ugyan miért ne létezhetne, pláne anélkül az ereszcsatornán közlekedő, közpénz-tolvaj, hazudozó kereszténység nélkül, amit a kormány ma annak nevez.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Kereszténység a nyugati világban című panelbeszélgetésen magyarázott arról, hogy a kereszténység szerinte megkerülhetetlen építőköve az európai civilizációnak, csakúgy, mint a görög kultúra, a római jog, a zsidó etika és teológia, vagy a germán államszervezés, de ezekből az építőkövekből éppen a kereszténység építette fel az európai civilizáció „katedrálisát”!

A kormánypárti politikus szerint a nyugati világ mainstream ideológiája ezt a feltevést nem fogadja el és azon igyekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, a vallást pedig „szabadidős magántevékenységgé” formálja.

Kapcsolódó hírek