Orbán megint összecsődítette a rezsicsökkentési kupaktanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök (szemben, b2) az energia-veszélyhelyzetről és a rezsicsökkentés megvédéséről összehívott egyeztetésen a Parlamentben 2022. július 19-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (szemben, b2) az energia-veszélyhelyzetről és a rezsicsökkentés megvédéséről összehívott egyeztetésen a Parlamentben 2022. július 19-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Egyeztetést hívott össze az energia-veszélyhelyzetről és a rezsicsökkentés megvédéséről Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentbe kedd reggel – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár valamint Czepek Gábor, az MVM elnök-vezérigazgatója vett részt.

„Az elhúzódó ukrajnai háború, az elhibázott brüsszeli szankciók következtében egész Európában az egekbe szöktek az energiaárak. Azonban Európában csak Magyarországon védik rezsicsökkentéssel a családokat, és a kormány a jövőben is ezt fogja tenni” – olvasható az MTI hírében a rezsicsökkentés-csökkentés magyarázata, miután a napokban kiderült, hogy mégsem tartható fent úgy a rezsicsökkentés, ahogy azt a Fidesz a választási kampányban megígérte. Szerencsére időközben az is kiderült, hogy – nyilván – Gyurcsány akarja megszüntetni a rezsicsökkentést.

Kapcsolódó hírek