Orbán Viktor 650 ezer forinttal megemelte a miniszterei fizetését

Szerencsére ők nem katáznak, nem lesz gond a számlázással.

Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Míg a tisztességes kisvállalkozókat üti-vágja és megértést kér tőlük a kormány elhibázott gazdaságpolitikája okozta helyzet kezeléséhez, a saját minisztereinek a fizetését 33 százalékkal megemelte Orbán Viktor – írja az RTL Klub.

A csatorna emlékeztet: bár a miniszterelnök néhány hete azt mondta, nem most van itt az ideje annak, hogy bérkérdésben előre tudjunk lépni, a miniszterei az eddigi 1,9 millió forint helyett az új kormányban mégis már több mint 2,6 millió forintot keresnek.

A parlament ugyanis júniusban elfogadott egy törvénymódosítást, ami nemcsak Orbán Viktor fizetését emelte meg, de egyedül az ő döntésére bízta, hogy mennyi fizetést ad a kormánya tagjainak és az államtitkároknak.

Az RTL kérdezte a kormányt és a miniszterelnök sajtófőnökét is, hogy mi indokolta a miniszterek jelentős béremelését, de egyelőre nem érkezett válasz (nyilván még ki kell találni, hogy ennek miért Gyurcsány, Soros vagy a háború az oka).

Kapcsolódó hírek