Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Orbán azt üzente, mindenki becsülje meg a munkahelyét, akinek még van

Háború, harc, háború, csata, harc, háború, és lehet visszamenni a szalag mellé, tüntikézők.

Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorban 2022. július 15-én.
Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorban 2022. július 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A háborúk korába lépett az európai történelem, most harcolni kell mindenért, amit eddig természetesnek vettünk – magyarázta a 12 éve folyamatosan „harcoló” miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió propagandaműsorában.

Orbán Viktor úgy mesélte: Európában háborús árak vannak (éppen csak azt nem tette hozzá, hogy „bezzeg itthon”), senki sem gondolta volna idén február 24-én, hogy nem egyszerűen konfliktusháború jött létre Ukrajna és Oroszország között, hanem lezárul egy korszak, és új szakaszába lép az európai történelem, belépünk a háborúk korába.

A Magyarországon egyébként már tavaly, a háborúnál jóval korábban elszabadult inflációt, illetve az aránytalanul a nagyfogyasztóknak kedvező, elcseszett rezsicsökkentést azzal kente el, hogy ez a háború nemcsak a frontokon folyik, hanem a világgazdaságban is, de legalábbis az európai gazdaságban, és bizony ennek része az energiaárak emelése! Most harcolni kell mindenért, amit eddig természetesnek vettünk – mondta 12 év minden-ellen harcolás után.

A kormányfő két „nagy csatát” valószínűsített:

  • szerinte az első az energiáért, a megélhetési költségekért, az elviselhető rezsiárakért folytatott küzdelem, de
  • lesz majd harc a munkahelyekért is, mert minden előrejelzés szerint a szankciós politika és a háború együttes hatása miatt az európai gazdaság recesszióba lép.

Az együttes hatásból mondjuk itt is kifelejtette a saját kormánya felelősségét, melynek így a recesszió hajnalán sem jutott jobb eszébe, mint a külföldi multikkal szemben a magyar kisvállalkozókat megszorongatni, olyan adóterhet verni rájuk, hogy sokaknak meg se érje tovább vállalkozni.

A többieknek pedig azt üzente, jobb lesz, ha nem pattognak, mert Magyarországon most még munkaerőhiány van, de

akinek van munkája, az becsülje meg és tegyen meg mindent azért, hogy meg is tudja tartani, mert a következő hónapokban már európai gazdasági visszaeséssel kell számolni.

Orbán Viktor álláskája szerencsére nincs veszélyben, őt éppen nemrég becsülte meg alaposan a fideszes parlament, amikor megszavazták a havi bruttó 4,8 millió forintos keresetét. Azt is csak úgy a recesszióra felkészülve, példamutatásból, nyilván.