Lilu a kata-törvényre: Akkor mi a francnak ide Európa legnagyobb tűzijátéka?

Kovalcsik Ildikó „Lilu” televízió műsorvezető.
Kovalcsik Ildikó „Lilu” televízió műsorvezető. Fotó: Facebook/Lilu

Nemcsak a Parlament előtt, hanem az interneten is forrong a közvélemény az Orbán-kormány kisvállalkozókat ellehetetlenítő megszorítása miatt, és a civilek mellett számos híresség is megszólalt a témában.

Az RTL-es műsorvezető, Lilu több Instragram-sztorival reagált, idézi pl. Parragh Lászlót, az Iparkamara heréjét, aki azzal hülyített a köztévében, hogy

„Ha azt akarjuk, hogy az utakon a kátyúk be legyenek foltozva, ha azt akarjuk, hogy működjön az ország, hogy legyen közigazgatás, egészségügy, oktatásügy, akkor ennek a terheit valakinek meg kell fizetni.”

Ezután megosztotta a hírt, hogy havi 24 millió forintot keres a Felcsút focistája, majd feltette az ötezer forintos kérdést:

„Szóval a kórházi ellátás, a pedagógusok bérezése, az utak állapota probléma? Ok. De akkor mi a francnak Európa legnagyobb tűzijátéka?”

– utalt egy korábbi hírre, mely szerint bár egyrészről soha nem látott „háborús (az!) infláció” van, meg recesszió, sőt, már energia-veszélyhelyzet is, a kormány ennek ellenére Európa legnagyobb pénzszórását tűzijátékát rendezi augusztus 20-án.

Kapcsolódó hírek