Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Orbán Viktor most azt állítja, energia-veszélyhelyzet van Európában

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án, ahová a háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák miatt, amelyek Magyarországra is kihatnak, összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek.
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án, ahová a háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák miatt, amelyek Magyarországra is kihatnak, összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A „háborús energiaárak” és az európai energiaellátási problémák Magyarországra is kihatnak, ezért Orbán Viktor szerda reggelre a Karmelita kolostorba összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kabinetvezetői értekezletet azért tartják, mert energia-veszélyhelyzet van Európában; az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!