Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Gazdaság

Ismét drágul a benzin szerdán

Tállai úgy tudja, a kata szigorítása megőrzi a pozitívumokat, bezárja a kiskapukat

RövidenRöviden
Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én.
Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kata új szabályozása a kormány szándékai szerint megőrzi az adónem eddigi pozitívumait, bezárja viszont azokat a kiskapukat, amelyek a jogalkotói szándékkal ellentétes magatartást váltottak ki az adózóknál – mesélte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az Országházban, miközben odakint kisebb tömeg tüntet.

A kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényjavaslat vitájában az államtitkár expozéjában kiemelte: a javaslat célja, hogy olyan törvényi szabályokat alakítson ki, amelyek megőrizve a kisadózó vállalkozások tételes adójának eredményeit, biztosítják, hogy az adónem továbbra is elsősorban az eredetileg megcélzott kör, a ténylegesen is vállalkozási tevékenységet folytató legkisebb adóalanyok számára legyen vonzó adózási alternatíva.

Vajon a szellemit utálják jobban vagy a szabadfoglalkozásút? Mert indulati okokon kívül túl sok értelmét nem látom a…

Posted by Nyáry Krisztián on Monday, July 11, 2022

A cél a jövőben is az, hogy a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók kapjanak lehetőséget arra, hogy a tevékenységüket terhelő valamennyi közteher fizetési kötelezettségét csekély adminisztráció mellett, méltányos mértékű adó megfizetésével teljesítsék – magyarázta.

Vagyis a Pénzügyminisztérium szerint az nem „tényleges vállalkozói tevékenység”, amikor egy kisvállalkozó egy másik cégnek, vállalkozónak szolgáltat, végez el valamilyen munkát – ezt ugyanis mostantól „tiltani” fogja a kata-törvény módosítása.

Az adómérték és adminisztrációs terhek csökkentése mellett az adónem célja a gazdaság kifehérítése a kisvállalkozói tevékenységből származó jövedelmek legalizálásán keresztül – hablatyolt Tállai András, a nyilvánvalóan a feketegazdaság és a számlát nem-adás visszaépítését hozó szigorítás kapcsán.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Tállai András nagyon örül, hogy már több mint 161 ezren kénytelenek nyugdíj mellett dolgozni

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”

Tállai: 4500 családnál nem született meg a CSOK-hoz vállalt gyermek

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Tállai András már pettingeli a nyugdíjasokat: irdatlan pénzeső szakad rájuk a napokban

Tállai: újabb nyugdíjemelés jön januárban