Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Tállai András nagyon örül, hogy már több mint 161 ezren kénytelenek nyugdíj mellett dolgozni

Szerinte ez is azt bizonyítja, hogy a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én.
Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A dolgozó nyugdíjasoknak nem kell társadalombiztosítási járulékot fizetni, ezzel az érintettek havonta több milliárd forint adót spórolnak meg

– lelkendezett a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, mintha az valami ünnepelni való vívmány lenne, hogy az életüket ledolgozó nyugdíjasok még az utolsó éveikben is gürcölhetnek – de legalább (hála a jólelkű kormánynak!) akkor már nincsenek szénné adóztatva.

Tállai András az MTI-nek arról magyarázott, hogy a 2019. január 1-jén hatályba lépett adókedvezménynek köszönhetően jelentősen nőtt a dolgozó nyugdíjasok száma: míg korábban „csak” 75 ezren, addig idén júniusban már több mint 161 ezren dolgoztak nyugdíj mellett.

A nyugdíjasoknak csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetniük, a járulékkal nem kell foglalkozniuk, vagyis az adókedvezmény lényegében 14 százalékos megtakarítást jelent – ismertette.

Tállai szerint a szabály a vállalkozásoknak is kedvez, ugyanis most már érdemes nyugdíjast alkalmazni, mert a munkáltatók mentesülnek a 13 százalékos mértékű szociális hozzájárulási adó megfizetésének kötelezettsége alól.

A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, amely egy olyan többgenerációs országban gondolkodik, ahol az időseknek is több megbecsülés jut

– cinikuskodott az államtitkár.