Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Tállai András már pettingeli a nyugdíjasokat: irdatlan pénzeső szakad rájuk a napokban

Hála a „brüsszeli szankciók okozta” válságban is gáláns nemzeti kormánynak.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én.
Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én, pénteken érkezik az utalás. Mindez több mint 2,4 millió állampolgárt érint, a februári járandóságok teljes összege pedig meghaladja a 935 milliárd forintot – magyarázta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek,

mintha az, hogy még fizetnek Magyarországon nyugdíjat, valamiféle szívesség lenne a kormány részéről, amiért minden alkalommal kezet kellene csókolni.

Tállai azt is állította, hogy a nyugdíjasok „is megtapasztalhatták” a magyar kormány intézkedéseinek hatását, hiszen a nyugdíjak 2010 óta mintegy 92 százalékkal emelkedtek. Az átlagnyugdíj összege pedig a 2010. évi 97 ezer forintról 2023-ra 208 200 forintra nőtt. Hogy ez jelenértéken mit jelent (2010 óta mennyivel lett drágább minden), azt már az államtitkár nem tette mellé.

A nyugdíjemelés 2012 óta minden évben az infláció mértékéhez igazodik. Ezt még most is garantálja a kormány, a szankciók okozta magas inflációs környezetben is – hazudta szankciósnak a már több, mint egy éve elszállt inflációt Tállai András, hozzátéve: a januári 15 százalékos nyugdíjemelés így a most érkező 13. havi nyugdíjra is érvényes. Egy 208 ezer forintos átlagnyugdíj esetén tehát most 416 ezer forint érkezik az idősekhez.

Beszámolt arról is, hogy a külföldön élő jogosult ellátásának EGT-, illetve egyezményes államban pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára történő utalása esetén (tehát az ukrán kamu-nyugdíjasainknak) a 13. havi nyugdíjat, illetve ellátást a 2023. február havi ellátással összevonva, egy tételként utalják.

A napokban kiutalandó 935 milliárd forintot a február havi nyugellátások és nyugdíjszerű ellátások, valamint a 13. havi nyugdíj és ellátás összege teszi ki.

Az államtitkár le is vonta a végkövetkeztetést: mindez azt bizonyítja, hogy a nemzeti kormányra a nyugdíjasok még a „brüsszeli szankciók okozta” válságban is számíthatnak!

Kapcsolódó friss hírek

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag