Parragh László lemondását követeli a DK

Az Iparkamara trógerje évek óta a megszorításokat képviseli a vállalkozók érdekeivel szemben.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j) a kamara gazdasági évnyitóján a Boscolo Budapest szállodában 2017. február 28-án.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j) a kamara gazdasági évnyitóján a Boscolo Budapest szállodában 2017. február 28-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel Parragh Lászlót, hogy mondjon le a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöki posztjáról.

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője keddi, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a „brutális orbáni megszorítócsomag” részeként a Fidesz gyakorlatilag tönkretette a katás adózást. Ez adóemelés, ez megszorítás, ami miatt másfél hónap múlva magyar vállalkozások százezrei fognak megszűnni – jelentette ki.

Ezek után az a minimum, hogy legalább a „megszorítás értelmi szerzője” ne maradjon a helyén – tette hozzá az ellenzéki politikus, aki azt állította, hogy Parragh László évek óta a megszorításokat és az adóemeléseket képviseli.

Kapcsolódó hírek