Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Menczer Tamás tájékoztatott, hogy békére van szükségünk

Köszönjük, erre eddig nem gondoltunk.

Menczer Tamás tájékoztatott, hogy békére van szükségünk
Fotó: Facebook/Menczer Tamás

A háborúra az egyetlen megoldás a béke – találta fején a szöget Menczer Tamás Horvátországban a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon, ahol panelbeszélgetésben vett részt Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel és Nina Obuljen-Korzinek horvát kulturális és médiaügyi miniszterrel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint az államtitkár arról beszélt, hogy a Magyarország szomszédságában zajló háború biztonsági, gazdasági és energetikai kihívást jelent.

A veszélyek korában a háború mellett harcolnunk kell az illegális bevándorlás ellen is – magyarázta Menczer, felelevenítve, hogy egy héttel ezelőtt a magyar kormánykommunikáció nagy örömére határkerítés szerbiai oldalán bevándorlókból álló csoportok éles lőfegyverrel támadtak egymásra és többeket meggyilkoltak.

Az Ukrajnában zajló háború élelmiszerellátási problémákat okozhat Európa szomszédságában, ez a válság pedig újabb migrációs hullámokat indíthat el. A kihívásokra és a veszélyekre az egyetlen megoldás a béke, így békére van szükségünk – sokkolta hallgatóságát páratlan felfedezésével a múlt héten még vízügyi szakember Menczer Tamás.