Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Menczer Tamás tájékoztatott, hogy békére van szükségünk

Köszönjük, erre eddig nem gondoltunk.

Menczer Tamás tájékoztatott, hogy békére van szükségünk
Fotó: Facebook/Menczer Tamás

A háborúra az egyetlen megoldás a béke – találta fején a szöget Menczer Tamás Horvátországban a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon, ahol panelbeszélgetésben vett részt Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel és Nina Obuljen-Korzinek horvát kulturális és médiaügyi miniszterrel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint az államtitkár arról beszélt, hogy a Magyarország szomszédságában zajló háború biztonsági, gazdasági és energetikai kihívást jelent.

A veszélyek korában a háború mellett harcolnunk kell az illegális bevándorlás ellen is – magyarázta Menczer, felelevenítve, hogy egy héttel ezelőtt a magyar kormánykommunikáció nagy örömére határkerítés szerbiai oldalán bevándorlókból álló csoportok éles lőfegyverrel támadtak egymásra és többeket meggyilkoltak.

Az Ukrajnában zajló háború élelmiszerellátási problémákat okozhat Európa szomszédságában, ez a válság pedig újabb migrációs hullámokat indíthat el. A kihívásokra és a veszélyekre az egyetlen megoldás a béke, így békére van szükségünk – sokkolta hallgatóságát páratlan felfedezésével a múlt héten még vízügyi szakember Menczer Tamás.