Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Gulyás megmagyarázta, miért volt fontos duplájára emelni Orbán Viktor fizetését a válság küszöbén

Hogyan fér össze egymással Orbán Viktor fizetésének megduplázása Gulyás Gergely azon kijelentésével, hogy nem most van itt az ideje béremelésekről beszélni – erre volt kíváncsi a 444.hu újságírója a mai Kormányinfón, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek pedig természetesen erre a dilemmára is megvolt a válasza.

Mint ismert, júniusban egy, éppen Gulyás Gergely által benyújtott salátatörvénybe rejtve a parlament fideszes többsége megszavazta, hogy Orbán Viktor addigi havi bruttó 1,5 millió forintos járandósága 3,5 millióra nőjön. (Ehhez még hozzáadva a bruttó 1,3 milliós képviselői alapfizetést azt kapjuk, hogy a „puritán vezető” havi bruttó 4,8 millió közpénzből tengődik.)

Gulyás most azzal mosakodta ki a saját korábbi, spórolásra intő kijelentését, valamint a főnöke ennek ellenére kitömését:

„Mindenkinek a bérét előbb rendeztük, utána került ő sorra. Én értem, hogy önöket ez zavarja, de ha európai uniós összehasonlításban, térségi miniszterelnöki jövedelmek között megnézik, a legalacsonyabb volt, és most is az alacsonyabbak közé tartozik, és azért mégis furcsa, hogy egy ötfős ellenzéki vagy egy nagyobb kormánypárti frakció elnöke többet keressen, mint a miniszterelnök”

– magyarázta Gulyás Gergely.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz