Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Budapest segít a vízhiánnyal küzdő Solymárnak és Szentendrének

Amíg Menczer Tamás a vízművet kutyázta és a Facebookon tombolt, Karácsony Gergely lépett.

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én.
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Miközben Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője egész nap fogalmatlan idióta módjára őrjöng és a vízszolgáltató ellen hergeli a lakosságot, Budapest megsegíti a vízellátási problémákkal küzdő Solymárt és Szentendrét: a főváros cégei egy-egy 5 köbméteres (5 ezer liter vizet tartalmazó) lajtos kocsit bocsátottak a két település rendelkezésére.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán írt arról, hogy a kánikulában kialakult vízhiány miatt a helyi szolgáltató a Fővárosi Vízművekhez fordult segítségért. A két, öt köbméteres lajtos kocsi mellett a Budapesti Közművek két hét köbméteres, ivóvízszállításra fenntartott locsolóautót is küldött Solymárra – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, „a klímakatasztrófa küszöbén sokkal jobban kell értékelnünk olyan, eddig alapvetésként tekintett dolgokat, mint a tiszta vizet a csapból”.

A főpolgármester szerint „az sem véletlen, hogy a baj először a túlzsúfolt agglomerációs településeken jelentkezik”, az ottani hálózatot ugyanis nem ekkora terhelésre szabták.

Budapest segít Solymárnak és Szentendrének! 💦☀️A kánikulában kialakult vízhiány miatt a helyi szolgáltató a Fővárosi…

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, June 30, 2022

Karácsony Gergely írt arról is, a magyar víziközműrendszer „borzasztóan rossz állapotú”, van olyan város, ahol az ivóvíz közel fele egyszerűen eltűnik a talajban,

a kormány pedig nem segíti a fejlesztéseket, hanem különadóval sújtja a jellemzően önkormányzati tulajdonban lévő közműszolgáltatókat.

„Ennek ellenére nem hagyjuk magára azt, aki bajban van. Budapest erős városként, erős közösségként megteszi, amit tud: segítünk, ahogy tudunk az agglomerációs településeken!” – írta bejegyzésében a főpolgármester.