Baleset

Holttestet találtak Budapesten, az Örs vezér téren

Közlekedés

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító, 166 utassal a fedélzetén

Baleset

Tisztítószert szórtak az óvodások reggelijébe Pilisborosjenőn, több kisgyerek rosszul lett

Budapest segít a vízhiánnyal küzdő Solymárnak és Szentendrének

Amíg Menczer Tamás a vízművet kutyázta és a Facebookon tombolt, Karácsony Gergely lépett.

RövidenRöviden
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én.
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Miközben Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője egész nap fogalmatlan idióta módjára őrjöng és a vízszolgáltató ellen hergeli a lakosságot, Budapest megsegíti a vízellátási problémákkal küzdő Solymárt és Szentendrét: a főváros cégei egy-egy 5 köbméteres (5 ezer liter vizet tartalmazó) lajtos kocsit bocsátottak a két település rendelkezésére.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán írt arról, hogy a kánikulában kialakult vízhiány miatt a helyi szolgáltató a Fővárosi Vízművekhez fordult segítségért. A két, öt köbméteres lajtos kocsi mellett a Budapesti Közművek két hét köbméteres, ivóvízszállításra fenntartott locsolóautót is küldött Solymárra – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, „a klímakatasztrófa küszöbén sokkal jobban kell értékelnünk olyan, eddig alapvetésként tekintett dolgokat, mint a tiszta vizet a csapból”.

A főpolgármester szerint „az sem véletlen, hogy a baj először a túlzsúfolt agglomerációs településeken jelentkezik”, az ottani hálózatot ugyanis nem ekkora terhelésre szabták.

Budapest segít Solymárnak és Szentendrének! 💦☀️A kánikulában kialakult vízhiány miatt a helyi szolgáltató a Fővárosi…

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, June 30, 2022

Karácsony Gergely írt arról is, a magyar víziközműrendszer „borzasztóan rossz állapotú”, van olyan város, ahol az ivóvíz közel fele egyszerűen eltűnik a talajban,

a kormány pedig nem segíti a fejlesztéseket, hanem különadóval sújtja a jellemzően önkormányzati tulajdonban lévő közműszolgáltatókat.

„Ennek ellenére nem hagyjuk magára azt, aki bajban van. Budapest erős városként, erős közösségként megteszi, amit tud: segítünk, ahogy tudunk az agglomerációs településeken!” – írta bejegyzésében a főpolgármester.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Sokkoló videó: zebrán gázolt el két nőt egy BMW Solymáron, majd továbbhajtott, keresik a rendőrök

Eltűnt férfit keresnek a Dunában Szentendrénél

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Elfogták az orosz-magyar kettős állampolgárt, aki Solymáron két nőt gázolt el a zebrán, majd hazament gondolkodni

Tízmilliókat követelve zsarolta családtagját egy 70 éves férfi Szentendrén, a rendőrök mentek érte

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke