Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Karácsony Gergely független-objektív politikai elemző: az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Két egyéni önkormányzati képviselői mandátumot elveszítettek az ellenzéki pártok a mai választáson, csak Újpesten sikerült győzni, a VII. és a VIII. kerületben a Fidesz elhódította a képviselői helyet a kerületi képviselőtestületben. És még Szegeden is fölényesen nyert a fideszes jelölt”

– méltatlankodott a hétvégi időközi választások kudarca miatt Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

Budapest főpolgármestere, mint valami mindentől kívülálló politikai elemző az ATV random gőzkieresztő műsorában, félmondatnyit sem kitérve a saját felelősségére, ellenzéki szédelgéseire arról magyarázott:

„Az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkálnak”.

Megüzenték, hogy nem vezet sehova az az ellenzéki hozzáállás, hogy „ha a Fideszt nem tudjuk legyőzni, hát győzzük le egymást” – írta Karácsony-elmező, aki szerint a választók megüzenték: ideje felébredni és szembesülni az üzenettel, mert „erre a politikai teljesítményre nem mehetnek rá a szabadság utolsó »kis körei«, az önkormányzatok, a szabad városok, a szabad kerületek”.

Két egyéni önkormányzati képviselői mandátumot elveszítettek az ellenzéki pártok a mai választáson, csak Újpesten…

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, June 26, 2022

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!