Fordulat: péntek reggel bejelentheti visszalépését Karácsony Gergely

Újabb eltóthcsabásodott jelölt, kár érte, jó ügynök volt.

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Újabb fordulat az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás második és harmadik helyezettjének agóniájában: a hvg.hu információi szerint Karácsony Gergely holnap bejelenti, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára.

A lap azt írja, hivatalosan „hírzárlat van az ügyben”, méghozzá akkora, hogy eközben több, egymástól független forrás is erről szivárogtatott. Úgy tudni, órákon át tárgyalt Karácsony Gergely az őt támogató pártok vezetőivel az esetleges visszalépéséről, a végső döntés pedig azután született meg, hogy a Momentum bejelentette, az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogatják.

Emlékezetes, Karácsony Gergely szerda délután még azzal állt ki egy rendkívüli sajtótájékoztatóra, hogy nem visszalép, hanem előre, és hogy ő bizony a Márki-Zay előnyét mutató közvélemény-kutatási adatokra nem ad. Még korábban arról is magyarázott, hogy csak akkor lép vissza, „ha elüti egy villamos”.

Ez a villamos most úgy tűnik, megérkezett, mindenesetre bármi is lesz a budapesti főpolgármester szavahihetőségi szappanoperájának végkifejlete, egy mellékepizóddal, az atlétikai világbajnokság bojkottálására tett ígéretével még továbbra is tartozik.

Kapcsolódó hírek