Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Rendkívüli bejelentést tett Karácsony és Márki-Zay is a visszalépésekkel kapcsolatban

Karácsony Gergely végül csak hátba szúrta Márki-Zay Pétert.

Rendkívüli bejelentést tett Karácsony és Márki-Zay is a visszalépésekkel kapcsolatban
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely, az ellenzéki előválasztás egyik állva maradt miniszterelnök-jelöltje szerda délutáni, Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján megismételte, amit vasárnap mondott: „nem visszalépek, hanem előre”.

Azokkal a közvélemény-kutatásokkal kapcsolatban, amelyek Márki-Zay Pétert már nála is erősebbnek mérik, azt mondta, a politika nem matek, hanem alapvetően politikai és erkölcsi kérdés. Beszédéből nem maradt ki az „elszámoltatás” cukormázas ígérete, valamint a „nemzet újraegyesítése” és a mostani politikai helyzetet jellemző „hideg polgárháború” kifejezés sem.

Kövessétek a bejelentésemet! #előválasztás

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, October 6, 2021

Nem ebben állapodtak meg

Márki-Zay Péter szinte azonnal reagált Facebook-oldalán Karácsony bejelentésére. Elmondta, meglepte, hogy vetélytársa rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, hiszen abban állapodtak meg, hogy ma este 6-kor egyeztetnek, és holnap tesznek bejelentést. Márki-Zay szerint

Karácsony most megpróbál kész helyzetet teremteni, az eddigi tárgyások menetét megszakítva.

Sajtótájékoztató

Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója

Posted by Márki-Zay Péter on Wednesday, October 6, 2021

Felidézte, hogy Karácsony korábban azt mondta, csak akkor lép vissza, ha elüti egy villamos. Márki-Zay úgy látja, most megérkezett egy villamos, mégpedig közvélemény-kutatások formájában, utalva ezzel a hvg.hu-n ma megjelent Medián-kutatásra, amely Dobrevnek 37 százalékot mért, Márki-Zay-nak 33-at, míg Karácsonynak csak 24-et. Márki-Zay szerint Karácsony lemaradását erősíti a Závecz, valamint saját csapatának belső felmérése is, ezért úgy fogalmazott,

Karácsony Gergelynek minimális esélye sincs arra, hogy az előválasztáson megverje Dobrev Klárát.

Akinek meg elvileg Orbán ellen nem lenne szintén semmi esélye a Gyurcsány Ferenc nevű férje miatt.

Márki-Zay azt is mondta, hiába kérte Karácsonyt, hogy ne tegyen elhamarkodott bejelentést. Az embereket ugyanakkor arra kérte, fogadják nyugodtan Karácsony bejelentését, mert a politikai már csak ilyen. Azt ígérte, meg fogják menteni az országot, és továbbra is tartja magát a ma estére megbeszélt találkozójukhoz.