Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Karácsony: „Nem visszalépek, hanem előre, mert én tudom leváltani Orbán Viktort”

Karácsony: „Nem visszalépek, hanem előre, mert én tudom leváltani Orbán Viktort”
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Aki abban reménykedett, hogy Karácsony Gergely, az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyének második helyezettje a második forduló előtt majd visszalép Márki-Zay Péter javára, annak ma csalódnia kellett, Karácsony ugyanis vasárnap délelőtt az Európa Hajón tartott sajtótájékoztatóján kijelentette:

„Nem visszalépek, hanem előre, mert én tudom leváltani Orbán Viktort!”

A változás elkezdődött!

A változás elkezdődött az előválasztással. Kövessétek élőben a beszédemet, osszátok meg! 🇭🇺 #99kontra1

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, October 3, 2021

Hozzátette ugyanakkor, hogy ehhez mások is kellenek majd. Dobrev Kláráról azt mondta, ő „egy párt jelöltje”, Márki-Zay Pétert pedig egy párt sem támogatta, de sokszor jogosan kritizálta az ellenzéki pártokat is, és az ellenzék ellenzékeként viselkedett.

Karácsony Gergely arról is beszélt, közös nevező akar lenni valamennyi párt és valamennyi változást akaró ember számára. Nemcsak az ellenzéket akarja egyesíteni, hanem az egész országot.

„A DK háza tájáról alacsonyan szállnak a stukkerek felém”

– utalt az előválasztás első fordulója után kialakult feszültségre, majd ezt tompítandó, arról beszélt, hogy 2014-ben ő volt az, aki követelte a DK bevonását az ellenzéki együttműködésbe, és 2019-ben nem megsértődött, amikor a DK főpolgármester-jelöltet indított, hanem legyőzte.

Karácsony arról is magyarázott, hogy „az elszámoltatás olyan, mint a szex”: aki sokat beszél róla, talán nincs benne olyan sok része. Így szerinte nem beszélni kell, hanem csinálni.

Kiderült, az egyelőre még csak második helyezett ellenzéki miniszterelnök-jelölt már a pozíciókról is serényen fantáziál: egy esetleges Karácsony-kormányban Hadházy Ákos koordinálná az elszámoltatásokkal kapcsolatos teendőket, Dobrev Klárát látná szívesen külügyminiszterként, Márki-Zay Péter pedig a jobbkeze lenne egy miniszterelnök-helyettesi pozícióban.