Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Az orosz külügyminiszter szerint nem is indítottak inváziót Ukrajna ellen

Szerinte az is csupán „nyugati álhír”, hogy civileket támadnak.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Fotó: Flickr/Foreign, Commonwealth & Development Office

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov szerint Oroszország nem hajtott végre inváziót Ukrajna ellen. A külügyminiszter a BBC brit közszolgálati televíziónak adott, csütörtökön sugárzott interjúban megismételte azt a hivatalos orosz álláspontot, hogy Moszkva csupán „különleges hadműveletet” hirdetett meg.

A „különleges hadműveletre” Lavrov szerint azért volt szükség, mert Oroszország semmiféle egyéb módon nem tudta elmagyarázni a Nyugatnak, hogy Ukrajna „bevonszolása a NATO-ba bűncselekménnyel érne fel”, majd elismételte a szokásos putyini propagandaszöveget, miszerint Ukrajnában nácik tevékenykednek – számolt be a hvg.hu.

A BBC riportere megkérdezte Lavrovot, hogy az is az „ukrán nácik elleni küzdelem része volt-e”, amikor – egy nemrégiben kiadott ENSZ-jelentés szerint – orosz katonák Csernihiv térségében 360 lakost, köztük 74 gyermeket és öt fogyatékkal élő embert 28 napig tartottak fogva egy iskola alagsorában, ahol sem víz, sem mellékhelyiség nem volt, és ezalatt tíz idős ember meghalt, amire Lavrov úgy felelt, hogy

sajnálja, hogy az ENSZ is a nyugati álhírek szócsöve lett.