Rangos plecsnit kapott Szijjártó Péter „barátjától”, az orosz külügyminisztertől

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjutalmazza Szijjártó Péter magyarországi barátját.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjutalmazza Szijjártó Péter magyarországi barátját. Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében elért eredményekért Barátságért kitüntetést vett át Szijjártó Péter Szergej Lavrov szovjet külügyminisztertől Moszkvában.

A magyar külgazdasági és külügyminiszterként számon tartott „keleti országok utazó ügynöke” a közösségi oldalán azt írta: büszke rá, hogy az elmúlt évek rendkívül kedvezőtlen globális és regionális folyamatai ellenére – szövetségesi kötelezettségeik tiszteletben tartásával párhuzamosan – fenn tudták tartani a nemzeti érdekeiknek megfelelő, kölcsönös bizalmon alapuló együttműködést Moszkvával!

Átvettem Szergej Lavrov barátomtól, kollégámtól a “Barátságért” kitüntetést, amit a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése…

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, December 30, 2021

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: „Ha nem tettünk volna erőfeszítéseket ezért, ha nem vállaltuk volna fel a nemzeti érdekre alapuló külpolitikát az elmúlt években, akkor ma kevésbé sikeresen tudtuk volna felvenni a küzdelmet a világjárvánnyal és az európai energiaválsággal szemben; Szputnyik oltóanyagokkal tudtuk tavasszal felgyorsítani az oltási kampányt, a szeptember végén megkötött gázvásárlási megállapodás pedig garantálja hazánk energiabiztonságát.”

Kapcsolódó hírek