Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Ezentúl Orbán Viktor dönti el, mennyit keresnek az állami vezetők

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nem csak Orbán Viktor fizetésemelését rejtette az a 61 oldalas salátatörvény, amit kedden szavazott meg az országgyűlés: miniszterelnöki hatáskörbe kerül mostantól a politikai vezetők – miniszterek, államtitkárok, kormánybiztosok, miniszterelnöki megbízottak – illetménye.

A 24.hu cikke azt írja, az említett tisztséget betöltők havi díjazása a jövőben már nem a köztisztviselői alapilletményhez vagy az illetménytáblához kapcsolódik, hanem

a miniszterelnök által meghatározott mértékű illetményre lesznek jogosultak.

Ugyanezzel a lendülettel a miniszteri biztosokat és a kormányzati hivatalvezetőket leszámítva eltörölték a fenti kör fizetési plafonját, mely korábban az előző évi bruttó átlagkereset tízszerese volt (438 800 forint). Így elméletileg a jövőben a havi bruttó 4,38 millió forint fölé is kúszhat a fizetésük.

A 24.hu szerette volna megtudni a Miniszterelnöki Kabinetirodától, hogy mekkora fizetésemelés, járandóság van kilátásba helyezve az illetékeseknek, de cikkük megjelenéséig nem érkezett válasz.

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Magyar Péter ismét beleszállt Gyurcsányban és Orbánba

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében