Majdnem elkezdtek polgári ellenállni a mamlasz pedagógusok, de szerencsére kiderült, hogy csak kacsa

Mindenki nyugodjon le, még csak kilátásba helyezték, hogy egyszer majd elegük lesz.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) országos pedagógusdemonstrációja Budapesten, a Kossuth téren 2019. november 30-án.
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) országos pedagógusdemonstrációja Budapesten, a Kossuth téren 2019. november 30-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

„Polgári engedetlenségbe kezdenek a budaörsi Illyés Gyula gimnázium tanárai”, valamint „Polgári ellenállást jelentett be a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium közel 60 tanára” címmel futott körbe a hír a hazai sajtóban csütörtökön, ám később a 444.hu és a Telex is javítani kényszerült a korát megelőző híradást.

A magyar pedagógusok érdekérvényesítő képessége ugyanis továbbra is a beszari, fenyegetőző nyivákolásig terjed,

természetesen semmiféle polgári ellenállás nem kezdődött, mindössze ilyesmit „helyeztek kilátásba” – ahogy az Illyés tanárai utóbb megnyugtattak.

Hogy ettől a kilátásba helyezéstől mennyire fog rosszul aludni Pintér Sándor, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre beszédes, hogy a Telex Facebook-posztjára érkezett kiugróan sok, több mint 13 ezer reakció alapján a közvéleményt mintha jobban foglalkoztatná a pedagógusok sorsa, mint őket, saját magukat.

„Azt érezzük, hogy csak rosszabb lesz” – mondta a Telexnek az iskola egyik tanára, aki szerint szeptembertől előfordulhat, hogy nem tartják meg az órákat.

Posted by Telex.hu on Thursday, June 9, 2022

Ezek is érdekelhetnek