Két fiatal holttestét keresik a Balatonban

Szombat este merültek el Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre.

Zivatarfelhők a Balaton északi partja felett Balatonfenyvesről fényképezve 2022. június 4-én éjjel.
Zivatarfelhők a Balaton északi partja felett Balatonfenyvesről fényképezve 2022. június 4-én éjjel. Fotó: MTI/Varga György

Két fiatal holttestét keresi a Balatonban a vízirendészet és a vízimentők, a fiúk Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre merültek el szombat este, ők a Balaton idei első áldozatai – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Orbán Zoltán tájékoztatása szerint szombaton 19 óra 38 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy két fiú eltűnt a vízben. Harmadik társukkal együtt indultak be úszni a Balatonba, és már kifelé tartottak egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek. A harmadik fiatalnak egy csónakos segített partra jutni, miután meghallotta a segélykiáltásait.

A rendőrség és a vízirendészet azonnal megkezdte a kutatást szonárral az eltűnt fiatalok után. A keresés jelenleg is tart.

A fiúk elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés. Idegenkezűség nem merült fel, így az ügy kivizsgálása várhatóan közigazgatási hatásági eljárás keretében zajlik majd – közölte a szóvivő.

Kapcsolódó hírek